Vistas zupiņa

Viena bļodiņa vistas zupas var ne tikai lieliski sasildīt un nodrošināt tevi ar zema tauku satura proteīniem, bet arī palīdzēt atgūties pēc saaukstēšanās vai gripas! Vistas gaļa satur aminoskābi, kas var samazināt gļotu izdalīšanos un uzlabot elpvadu funkcijas, bet tādiem dārzeņiem kā burkāni un kartupeļi piemīt imunitāti stiprinošas īpašības. Savukārt, buljons lieliski tiks galā ar iespējamo dehidratāciju, kas var rasties slimības gaitā.

Vistas zupiņa

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas zupiņu?
❁ 5 vistu šķinķīši
❁ 5 burkāni
❁ vistas vai dārzeņu buljons
❁ ~7 vidēji kartupeļi
❁ 300 g zaļie zirnīši (var izmantot saldētus)
❁ dilles, pētersīļi
❁ sāls, pipari

Kas jādara?
♨ Vidējā katlā jāuzvāra vistu šķiņķīši, jānoņem vārīšanas gaitā radušās putas, jāturpina vārīt 1/2 h
♨ Jāizņem šķiņķīši no ūdens, jāatdala gaļa no kaula un jāliek tā atpakaļ katliņā
♨ Jāpievieno ripiņās sagriezti burkāni, buljons, jāvāra vēl 1/2 h
♨ Jāpievieno sagriezti kartupeļi, zaļie zirnīši, sāls, dilles, pētersīļi un jāturpina vēl 1/2 h vārīt, beigās jāpievieno ūdens, jo vārīšanas laikā tas droši vien būs palicis mazāk, un jāuzvāra

Labu apetīti! ツ

4 comments

  1. ka butu ja vel dzintars kauseto sieru pievienotu?

    • silva

      būtu ņammīgi :)

  2. Cik cilvēkiem tas būtu?

    • silva

      atkarīgs no tā, cik daudz ūdeni liksiet klāt un cik šķidras/biezas zupiņas patīk. :) Nu, tā vidēji man sanāk ~5 cilvēkiem.

Leave a Reply

*