Makaronu un pupiņu zupa ar kūpinātu krūtiņu

Zupas noteikti nav tas, ko man padodas vislabāk pagatavot, taču tas nozīmē tikai to, ka nepieciešams mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties. :) Tad nu to arī darīju – izmēģināju jaunu zupas recepti. Rezultāts labs! Biju ļoooti priecīga, kad cilvēks, kuram zupas kā tādas ne visai , pateica, ka šī gan esot laba. ツ

Pupiņu zupa ar kūpinātu krūtiņu

Pagatavošanas laiks:  ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu makaronu un pupiņu zupu ar kūpinātu krūtiņu?
❀ 2 l gaļas buljons
❀ 400 g auksti kūpināta krūtiņa
❀ 100 g makaroni
❀ 100 g sarkanās pupiņas
❀ 2 tomāti
❀ 1 burkāns
❀ 1 sīpols
❀ 1 ķiploka daiviņa
❀ 1 čili
Var pievienot sāli, taču iesaku pirms tam pārbaudīt, vai tas tiešām ir nepieciešams 

Pupiņu zupa ar kūpinātu krūtiņu

Kas jādara?
♨ Pupiņas uz nakti jāiemērc aukstā ūdenī
♨ Pirms gatavošanas ūdens no pupiņām jānolej, pupiņas jānomazgā, jāliek katlā un jāaplej ar aukstu ūdeni
♨ Jāuzkarsē līdz viršanai un jāvāra 30 min
♨ Pēc tam pupiņas vēlreiz jānomazgā, jāliek katliņā, jāpielej karsts gaļas buljons, jāliek vārīties
♨ Sīpols un burkāns jānotīra un jāsagriež kubiciņos
♨ Ķiploks jānotīra un sīki jāsasmalcina
♨ Apmēram 50 g krūtiņas jāsagriež nelielos stienīšos un uz sausas pannas jāapcep, līdz sāk izdalīties tauki (ja tiek izmantota liesa gaļa, var apcept arī eļļā)
♨ Jāpievieno sagrieztais sīpols, burkāns, viss maisot jāapcep līdz zeltainumam
♨ Tomātiem jānovelk miziņa, tie jāsagriež kubiciņos un jāpievieno pannas saturam
♨ Jācep ~ 3 min
♨ Apceptie dārzeņi jāliek katlā pie pupiņām
♨ Zupai jāpievieno makaroni, katla saturs jāapmaisa
♨ Atlikusī krūtiņa jāsagriež šķēlītēs un kopā ar gredzentiņos sagrieztu čili jāliek zupā
♨ Pēc vajadzības jāpieber sāls un jāvāra 10 min

Pupiņu zupa ar kūpinātu krūtiņu

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*