Kanēļa kūka

Sen atpakaļ rakstīju par kādu ļoti senu grāmatu ar kūku un cepumu receptēm, tā nu ir iegājies, ka katru nedēļu vismaz vienu reizi kaut ko, no tās iedvesmojoties, izmēģinu, tādēļ laiks vēl kādai vienkāršai kūkai, kas īpaši garda ir silta, tikko izcepta kopā ar pienu vai tēju. Ko tur daudz stāstīšu – vienkārši izmēģiniet paši. 

Kanēļa kūka

Pagatavošanas laiks: ~1h
Cepšanas laiks: ~40 min

Kas nepieciešams, lai pagatavot kanēļa kūku?
❀ 200 g sviests
❀ 100 g cukurs
❀ 3 olas
❀ 500 g milti
❀ 1/3 gl piens
❀ cepamais pulveris
Garnējumam
❀ 200 g sviests
❀ 200 g cukurs
❀ 200 g milti
❀ kanēlis pēc garšas

Kas jādara?
♨ Sviests jāsaputo, pieliekot cukuru un 2 olas
♨ Jāpieliek ar cepamo pulveri sajaukti milti
♨ Jāpielej piens, labi jāsakuļ
♨ Uz plāts jāizklāj cepamais papīrs, pa visu plāti jāizklāj sagatavotā masa
♨ Jāapsmērē tā ar sakultu olu
♨ Garnējumam jāsaputo sviests, jāpieliek cukurs, kanēlis, milti
♨ Garnējums jāpārkaisa mīklai
♨ Jācep līdz 190° sakarsētā krāsnī ~40 min

Kanēļa kūka

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*