Kūpināta laša kanapē ar diļļu krēmu un rozā pipariem

Tie, kas ik pa laikam seko līdzi pavārgrāmatu jaunumiem, gan jau būs ievērojuši Z.Kilblokas grāmatu “Pipars & Oga”. Es pati vispār nesekoju līdzi pavārgrāmatu jaunumiem, taču tā nu ir sanācis, ka tās nereti pašas mani atrod, līdz ar to man ir arī šī uzkodu grāmata. Dažas receptes ir tādas, ka man, godīgi sakot, ir nedaudz bailes mēģināt, bet vairākas jau esmu izmēģinājusi un, ziniet, ir baigi labas.  Protams, nekas pārāk sarežģīts, viss ir ātri pagatavojams (kā jau tas ir ar uzkodām), kā arī šīs uzkodas ir ideāli piemērotas dažādām ballītēm vai vienkārši vakariņām, kad gribas kādu uzkodiņu un neko vairāk. Manuprāt, labākās (no tām, ko saņemšos pamēģināt) ielikšu arī šeit. Un šī ir viena no tām!

Kūpināta laša kanapē

Daudzums: 20-25 gab.
Pagatavošanas laiks: ~25 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu laša kanapē?
❀ 5 – 6 tostermaizes šķēles
❀ 200 g karsti kūpināts lasis (man gan bija problēmas ar tā atrašanu, tādēļ izmantoju auksti kūpināto)
❀ 300 g krējumsiers Philadelphia vai Crème Bonjour
❀ 100 g siers Ricotta
❀ saišķītis dilles
❀ rozā pipari un dilles rotāšanai
❀ citrons (šo es neizmantoju, taču oriģinālajā receptē ir, un domāju, ka ļoti labi iederētos)
❀ sāls un pipari

Kūpināta laša kanapē

Kas jādara?
♨ Baltmaize jāapgrauzdē tosterī
♨ Baltmaize jāizgriež formiņās pēc izvēles (var izspiest apaļu vai kādu citu formiņu, var vienkārši sagriezt kvadrātiņos utt.)
♨ Jāsajauc krējumsiers ar ricotta, jāpievieno smalki sagrieztas dilles, jāpiespiež citrona sula un jāpierīvē tā miziņa
♨ Sāli un piparus var piebērt pēc garšas
♨ Viss rūpīgi jāsajauc kopā (pēc tam var arī uz neilgu laiku nolikt vēsā vietā)
♨ Uz grauzdētajām maizītēm jāsmērē vai arī ar konditorejas maisiņu jāizspiež sagatavotā masa
♨ Uz kanapē jākārto kūpināts lasis
♨ Jārotā ar dillēm un samaltiem/sasmalcinātiem rozā pipariem

Kūpināta laša kanapē

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*