Burkānu – rīsu plācenīši

Šis ir viens no tiem ēdieniem, kas vienlīdz labi iederās kā brokastīts, tā pusdienās un pat vakariņās. Brokastīs tas derēs, jo pēc tam nebūs tā sajūta, ka pēc stundiņas jau atkal gribas ēst. Pusdienās to var izmantot kā piedevu kādam gaļas ēdienam, savukārt vakariņās to var ēst arī kopā ar salātiņiem. Turklāt, gatavojot pēc šīs receptes sanāk tik daudz (2 personām), ka tiešām pietiks vairāk kā vienai ēdienreizei. ツ

burkānu-rīsu plācenīši

 

Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu burkānu-rīsu plācenīšus?
❀ ~200 g rīsi
❀ 2 burkāni
❀ 2 olas
❀ 2 ēd.k. kartupeļu ciete
❀ 50 g siers
❀ sāls
❀ pipari
❀ milti (pēc vajadzības)
❀ eļļa cepšanai
❀ krējums
❀ zaļumi (dilles u.c. pēc vēlmes)

burkānu-rīsu plācenīši

 

Kas jādara?
♨ Rīsi sālsūdenī jāizvāra, jānokāš
♨ Burkāni jāsarīvē sīkās skaidiņās, siers jāsarīvē
♨ Rīsi jāsajauc kopā ar burkāniem, olām, kartupeļu cieti un sieru
♨ Jāpievieno sāls, pipari un 1 ēd.k krējums
Ja masa šķiet pārāk šķidra, plācenīši vispār neturas kopā, jāpievieno nedaudz milti (es gan ieteiktu vispirms pamēģināt izcept tādus, kādi ir, un pēc tam pēc vajadzības pievienot miltus)
♨ No masas jāveido plācenīšus, kurus sakarsētā eļļā jācep zeltainus
♨ Gatavi plācenīši jāpārlej ar krējumu un pēc vēlmēm jāpārkaisa ar zaļumiem

 burkānu-rīsu plācenīši

Labu apetīti! 

1 comment

  1. Edgars

    Paldies par ideju vakariņām! :)

Leave a Reply

*