Kokosriekstu piena zupa ar dārzeņiem un lēcām

Man patīk izmēģināt dažnedāžādas receptes, taču par dažiem, man maz zināmākiem produktiem ir tomēr nedaudz bailes. Ja kāds produkts nekad nav ēsts, nevar arī zināt, kā tam pareizi būtu jāgaršo, un bailes to pirmo iespaidu sabojāt, varbūt nepareizi pagatavojot. Tieši šādas bija manas attiecības ar lēcām, kuras es pavisam nesen ne tikai pirmo reizi gatavoju, bet arī pirmo reizi pagaršoju. Šī noteikti nebija pēdējā reize, jo manas garšas kārpiņas atzīst tās par labu esam, un noteikti vēlos izmēģināt receptes, kurās lēcas var just vēl izteiktāk. Par to, ka arī es beidzot sapratu, kas lēcas ir par “zvēru“, paldies saku kompānijai “Gemoss”, jo, pateicoties mūsu projektiņam, tapa arī šī recepte.
Tieši par šo zupiņu – nekas sarežģīts, tā ir ideāli piemērota vieglām vakariņām, un kokosriekstu piens zupās ir kaut kas nenormāli labs. :)

Kokosriekstu piena zupa ar dārzeņiem un lēcām

Pagatavošanas laiks: ~1h (noteikti visu var izdarīt arī ātrāk, taču, tā kā man patīk visu salīdzinoši lēni un rūpīgi griezt, man pagāja stunda)
Vārīšanas laiks: ~20 min

Kas ir nepieciešams, lai pagatavotu kokosriekstu piena zupu ar dārzeņiem un lēcām?
❀ 2 vidēji sīpoli
❀ 1 ķiploka daiviņa
❀ 1 vidēji liels burkāns
❀ 500 g kartupeļi
❀ 150 g sarkanās lēcas – nopērkamas Gemoss (es izmantoju firmas “Sabarot” ražotās)
❀ 400 ml kokosriekstu piens – nopērkams Gemoss
❀ ~1l dārzeņu buljons
❀ 1 laims
❀ 3 tējk. karijs
❀ sāls, pipari
❀ eļļa

Kokosriekstu piena zupa ar dārzeņiem un lēcām

Kas jādara?
♨  Sīpoli jāsagriež gabaliņos (pēc vēlmes – var lielākus gabaliņus, var mazākus)
♨  Ķiploks jāsasmalcina
♨  Abi kopā jācep sakarsētā eļļā, pievienojot kariju
♨  Burkāns un kartupeļi jānomizo un jāsagriež mazos gabaliņos
♨  Katliņā jāber lēcas, apceptie sīpoli un ķiploks, burkāns un kartupeļi
♨  Jāpārlej buljons  tā, lai visi produkti ir nosegti un maisījums ir zupas konsistencē
♨  Jāpievieno rīvēta laima miziņa
♨  Lēni jāvāra ~15 min
♨  Jāpielej kokosriekstu piens, jāpiespiež laima sula (pēc garšas, es pievienoju 1/2 laima sulu), pēc garšas jāpievieno arī sāls un pipari (es sāli vispār neliku)
♨  Jāvāra vēl ~3min
Var pasniegt ar sasmalcinātiem zaļumiem

Kokosriekstu piena zupa ar dārzeņiem un lēcām

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*