Ķirbju krēmzupa

Tā kā man nesen bija lieliska iespēja piedalīties “RASA melnās kastes meistarklasē”, kurā pārliecinājos, ka krēmsiers ir fantastiska piedeva, kuru var izmantot tik daudz un dažādos ēdienos (noteikti iesaku jums pamēģināt ne tikai šo, bet vēl kādu no manām pēdējām pievienotajām receptēm, piemēram, šo siera kūku) ,  nevarēju nepadalīties ar jums ar kādu no gardumiem, ko šajā pasākumā gatavojām. Īsti rudenīga, garda, kā arī vienkārši pagatavojama. Spriežot pēc sevis, garšos arī tiem, kam ķirbis nav gluži mīļākais dārzenis. :) Pamēģini arī Tu!

Ķirbju krēmzupa

Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ķirbju krēmzupu?
❀ 1 neliels ķirbis
❀ 1 ingvera gabaliņš
❀ 1 ēd.k. kadiķogas
❀ 3 zariņi timiāns
❀ 400 ml saldais krējums
❀ 100 g Rasa krēmsiers
❀ 3 daiviņas ķiploks
❀ citas garšvielas pēc vēlmēm

Kas jādara?
♨ Krāsnī uz cepampapīra 180° jācep palielos gabalos sagriezts ķirbis, pievienojot ķiploku un timiānu
♨ Pēc tam, kad ķirbis kļuvis zeltains, tas jāpārliek katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdeni un sasmalcinātas kadiķogas
♨ Iegūtā masa jāpārliek blenderī, jāpievieno ingvera sula, jāblendē, līdz izveidojas viendabīga masa, kuru pēc tam var arī izkāst caur sietu
♨ Jāliek tā katliņā, jāpievieno RASA krēmsiers un garšvielas un jāuzsilda
Dekorēt var, kā labpatīk, labi iederēsies krēmsiera pikucītis, sasmalcinātas kadiķogas, zaļumi vai saulespuķu sēkliņas.

Ķirbju krēmzupa

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*