Lēcu zupiņa ar sarkano karija pastu

Šī recepte ir no sērijas “ja mājās nekā nav…”. :) Vienu dienu tā sanāca, ka mājās nebija palicis gandrīz nekas, izņemot lēcas, tad, nu, papētot receptes internetā un variējot ar sastāvdaļām, tapa šī lēcu zupiņa ar sarkano karija pastu.

Lēcu zupiņa

Pagatavošanas laiks: ~1/2h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu lēcu zupiņu ar sarkano karija pastu?
❀ 500 g lēcas
❀ 1 vidējs sīpols
❀ 2 burkāni
❀ Pipari, koriands, citas garšvielas pēc izvēles
❀ Zaļumi pēc izvēles
❀ Sarkanā karija pasta
❀ Eļļa (cepšanai)

 Lēcu zupiņa

Kas jādara?
♨ Palielā pannā sakarsētā eļļā jāapcep nomizots, mazos gabaliņos sagriezts sīpols un nomizoti, uz vidēji rupjās rīves sarīvēti burkāni
♨ Apceptajiem sīpoliem un burkāniem jāpievieno lēcas un viss kopā jācep, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 5 min
♨ Iegūtais apceptais maisījums jāpārliek katlā, kur tam jāpielej 3x vairāk ūdens (1:3)
♨ Jāpievieno garšvielas, nesagriezti zaļumi (tie pēc gatavošanas būs jāizņem) un jāvāra ~15 min, neaizmirstot zupu ik pa laikam apmaisīt
♨ Kad zupa izvārīta, zaļumi jāizņem un zupa jāsablenderē
♨ Jāpasniedz ar sarkano karija pastu un svaigiem zaļumiem (es lieku uz vienu vidēju bļodiņu apmēram 1 tējk. karija pastas)

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*