Biezpiena plācenīši

Vienmēr, kad man vaicā, kāds ir mans mīļākais ēdiens, es nodomāju:”Ārprāts, kā gan lai izvēlas, ja ir tik daudz garšīgu ēdienu, produktu utt..” Bet šķiet, ka es zinu, ko atbildētu, ja man jautātu par gardākajām brokastīm – ko man patīk gatavot un kas vislabāk pašai garšo. Viennozīmīgi atbilde būtu biezpiena plācenīši. Biezpiens vispār ir viens no maniem mīļākajiem produktiem, esmu gatavojusi dažādus saldos ēdienus un pamatēdienus ar biezpienu sastāvā, visi izdodas supergardi. Biezpiens nozīmē arī to, ka man būs lielisks palīgs virtuvē – suns! Viņam biezpiens garšo tikpat ļoti cik man, tādēļ viņš vienmēr „piesakas palīgos”, lai arī tiktu pie garduma. ツ

Biezpiena plācenīši

Pagatavošanas laiks:  ½ h – 40 min
Daudzums: ~20 vidēja izmēra plācenīši

 Biezpiena plācenīši

Kas nepieciešams, lai pagtavotu biezpiena plācenīšus?

❁  500g biezpiens
❁  2 olas
❁  3 ēd. k. cukurs
❁ ~ 10 ēd.k. miltu
❁  1/2 tējk. vaniļas cukurs
❁  eļļa cepšanai

Biezpiena plācenīši

Kas jādara?

♨  Bļodā jāieliek biezpiens, jāpievieno cukurs, vaniļas cukurs, kārtīgi jāsamaisa
♨  Masai jāpievieno olas, jāsamaisa
♨  Jāpievieno 6 ēd.k. milti (var arī mazāk, jāskatās, cik labi viss turas kopā ar jūsu izvēlēto biezpienu) un atkal jāsamaisa
♨  Uz šķīvīša jāuzber atlikušās 4 ēd.k miltu
♨  Biezpiena masa ar ēdamkaroti jāliek miltos, jāapviļā un jāveido plācenītis (to pašu var darīt ar rokām, manuprāt, tā var izveidot smukāku plācenīša formu)
♨  Jāliek uz sakarsētas, ietaukotas (eļļa vai sviests) pannas un jācep, līdz plācenīši kļūst zeltaini
Pasniegt var ar krējumu un/vai ievārījumu.

 Biezpiena plācenīši

Labu apetīti!

 

1 comment

  1. oskars

    Ļoti garšīgi izskatās, pilnīgi gribas skriet uz veikalu pēc biezpiena. :)

Leave a Reply

*