Liellopa gaļas stroganovs

Ahhh, viena no pašām pirmajām receptēm blogā.  Nedaudz uzfrišināju un nu ielieku vēlreiz. ツ Tik gardi, ka pat es, kas reti kad kaut ko taisa atkārtoti, šo esmu gatavojusi jau vairākas reizes, mēli var norīt, cik labs tas ir, ņammm!

 Liellopa gaļas stroganovs

Daudzums: ~6 personām
Pagatavošanas laiks: 1h 10 min
Sautēšanas laiks: ~40 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu liellopa gaļas stroganovu?
❁ ~500 g liellopa šķiņķis
❁ 300 g sīpols
❁ 2 daivas ķiploki
❁ 250 g marinēti gurķi
❁ 250 g šampinjoni
❁ 500 g saldais krējums
❁ pētersīļi
❁ sāls, pipari

 Liellopa gaļas stroganovs

Kas jādara?
♨ Liellopa gaļa jāsagriež smalkās strēmelītēs, sīpoli un gurķi – mazos gabaliņos, sēnes – ripiņās
♨ Eļļā jāsasautē sīpoli un ķiploki
♨ Šampinjoni jāapcep atsevišķi (pāris min)
♨ Gaļa jāapcep atsevišķi (var pievienot kādu garšvielu – piemēram, piparu maisījumu)
♨ Atsevišķi jāapcep arī marinētie gurķi
♨ Visu kopā jāliek katlā, jāpārlej ar ūdeni tā, lai viss ir nosegts, un jāsautē, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa ir mīksta (aptuveni 40 min; sautēšanas laikā ūdeni papildus nevajag pievienot)
♨ Jāpievieno saldais krējums, garšvielas un jāļauj pavārīties vēl nedaudz
Pasniedzot var pārkaisīt ar kapātu pētersīli; vislabākā piedeva būs vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis.

 Liellopa gaļas stroganovs

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*