Panna cotta ar kakao

Mmmm, viegls (neskatoties uz to, ka tā pamatā ir saldais krējums), atvēsinošs saldais vasaras siltajām dienām. Un tik vienkārši un ātri pagatavojams! Tā kā man šis asociējas ar skolas ēdnīcu saldajiem – brūniem panna cotta līdzīgiem, pienā peldošiem klucīšiem, pamēģināju arī šo, nedaudz pielejot pienu. Secinājums – abējādi (gan ar pienu, gan bez) ir ļoti gardi.

Panna cotta ar kakao

Daudzums: 5 personām
Pagatavošanas laiks: ~40 min

Panna cotta ar kakao

Kas nepieciešams, lai pagatavotu panna cotta ar kakao?
❁ 90 g Dansukker želejas cukurs Multi
❁ 400 ml saldais krējums
❁ ~ 1 tējk. vaniļas cukurs
❁ 1 ēd. k kakao
❁ 1 tējk. kafija (šķīstošā)
❁ ogas pēc izvēles (piemēram, mellenes ļoti labi piestāv šim saldajam)

Panna cotta ar kakao

Kas jādara?
♨ Katliņā jāielej nedaudz saldais krējums, tajā jāliek un jāizšķīdina kakao un kafija
♨ Jāpievieno želejas cukurs, atlikušais saldais krējums un vaniļas cukurs
♨ Jāuzvāra un pēc tam, kad uzvārījies, jāpavāra 30 – 60 sekundes
♨ Jāsalej trauciņos un jāatdzesē istabas temperatūrā ~1/2h, pēc tam jāuzglabā ledusskapī – būs atvēsinošāks
♨ Pirms pasniegšanas jāpārber ar ogām, var arī pārliet nedaudz pienu

Panna cotta ar kakao

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*