Lēcu un burkānu zupa ar puķkāpostiem

Uhhh, kas gan var labāk sasildīt aukstos rudens vakaros kā silta, garda zupiņa? Laba ideja arī tiem, kuriem aptrūkušās idejas, kā izmantot šī gada ražā iegūtos burkānus.

Lēcu un burkānu zupa ar puķkāpostiem

Daudzums: ~5 cilvēkiem
Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu lēcu un burkānu zupu ar puķkāpostiem?
❁ 200 g sarkanās lēcas
❁ 300 g burkāni
❁ 1 liels sīpols
❁ 1 ķiploka daiviņa
❁ 20 g ingvera sakne vai šķipsniņa malts ingvers
❁ šķipsniņa malts čili
❁ sāls, pipari, dilles, garšvielas pēc izvēles
❁ 1/2 vidēja izmēra puķkāposts
❁ 4 ēd.k. saldā čili mērce
❁ 1 ēd.k. balzamiko mērce

Lēcu un burkānu zupa ar puķkāpostiem

Kas jādara?
♨ Burkāni jānotīra un jāsagriež nelielos gabaliņos
♨ Sīpols, ķiploks un ingvers jāsasmalcina
♨ Lēcas jānoskalo
♨ Katliņā jāsakarsē eļļa, tajā jāliek burkāni un jācep ~10 min
♨ Jāpievieno sīpols, ķiploks un ingvers, nedaudz jāapcep
♨ Jāpieliek lēcas un ~5 min jāpacep
♨ Jāpārlej ar 1 1/2 l ūdeni un uz mazas uguns jāvāra, līdz dārzeņi ir mīksti
♨ Jāpievieno sāls, pipari, čili (es liku tā, lai sanāk asa zupiņa un lai čili ir jūtams) un jāsablenderē
♨ Puķkāposts jāsadala ziedkopās un jāpavāra sālsūdenī ~10 min, jānokāš
♨ Mērcei jāsajauc kopā saldā čili mērce un balzamiko mērce
♨ Zupa jālej šķīvī, jāieliek puķkāposts, jāpārlaista ar mērci un jāpārkaisa ar dillēm

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*