Tomāti želejā

Mājas, pašu siltumnīcas, tomātiem nevieni citi klāt nestāv. Tieši tādēļ arī tie jāsaglabā ilgākam laikam, lai var panašķoties arī ziemā. Šogad izmēģināju trīs veidus, kā iekonservēt tomātus, šeit pirmais no tiem – tomāti želejā.

Tomāti želejā

Kas nepieciešams, lai pagatavotu tomātus želejā?
❁ 700 g tomāti
❁ 2 lieli sīpoli
❁ laurlapas
❁ pipari, sāls
❁ 80 ml 9% etiķis
❁ 1 tējk. sāls
❁ 2 tējk cukurs
❁ 4 tējk. želatīns

Tomāti želejā

Kas jādara?
♨ Tomāti un sīpoli jāsagriež šķēlītēs/ripiņās
♨ Izkarsētās burkās jāliek kārtām tomātus un sīpolus, pa vidam ieliekot arī lauru lapas, piparus un nedaudz sāli
♨ Jāuzvāra 1/2 l ūdens, uzvārītam (neturpinot vārīšanu) jāpievieno 1 tējk. sāls, cukurs, etiķis un uzbriedināts želantīns
♨ Marināde jāpārlej burkās sakarsētajiem tomātiem, un burkas vēl jāpakarsē 80° ~10 min, jāaizvāko

Tomāti želejā

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*