Kartupeļi ar siera un bekona pildījumu

Jau pirms kāda laika rakstīju par kartupeļiem ar spinātu pildījumu un kartupeļiem ar šampinjoniem, arī šiem pildītajiem kartupeļiem princips tāds pats  – ar mizu novārām, sapildām un krāsnī iekšā! Taču šie atšķiras ar to, cik maz laika un pūļu nepieciešams, lai tos pagatavotu, laiku aizņem pati cepšanās un vārīšanās, pašam jādara tikai tik, cik jāsagriež sastāvdaļas un jāizveido follija bļodiņas. Tā kā šie būs labi piemēroti tad, kad ir ļoti maz laika, piemēram, Ziemassvētkos, kad paralēli jāpagatavo vēl daudz un dažādi ēdieni. ツ

Kartupeļi ar siera un bekona pildījumu

Daudzums: 8 kartupeļi
Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kartupeļus ar siera un bekona pildījumu?
❁ 8 vidēji kartupeļi
❁ 16 siera šķēles
❁ 8 kūpināta bekona šķēlītes
❁ 2 tomāti
❁ sāls, pipari

Kartupeļi ar siera un bekona pildījumu

Kas jādara?
♨ Kartupeļi jānomazgā, ar visu mizu jāvāra ~1/2h
♨ Kartupeļi jāpārgriež uz pusēm līdz apakšai, atstājot apakšpusi nepārgrieztu – lai pildījums labāk turas iekšā
♨ Kartupeļus no apakšpuses jāliek follijā, kas tos satur kopā
♨ Starp kartupeļu pusītēm jāliek siera šķēle, bekona šķēlīte, tomāta šķēle un vēl viena siera šķēle
♨ Kartupeļi jāliek ar visu folliju krāsnī, jācep 20 min
♨ Jāpārber ar garšvielām, jāturpina vēl kādas 5-10 min cept
Pasniegt var ar mērcīti (piemēram, krējums+tomātu mērce+sīpols+nedaudz salāti)

Kartupeļi ar siera un bekona pildījumu

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*