Saldais popkorns

Jo tumšāki un aukstāki vakari, jo lielāka vēlme ieritināties zem sedziņas, skatoties kādu filmu. Filmas ir pietiekami garas, lai skatoties sagribētos kādu saldu vai sāļu gardumu. Un lāpēc gan filmu vakaram nepagatavot našķi pašam? Pēc šīs receptes sanāk ļoti salds našķītis, kas būs lietojams ne tikai pagatavošanas dienā, bet arī pēc tam (nereti ar pirktajiem popkorniem ir tā, ka stāvot bez iepakojuma, tie paliek mitri un galīgi nekraukšķīgi). Vispār pēc garšas man ļoti atgādina saldo kukurūzu ar īrisiem, arī tā, starpcitu, labi derēs filmu vakariem. ツ

saldais popkorns

Kas nepieciešams, lai pagatavotu saldo popkornu?
❁ 60 g kukurūzas graudi
❁ 3-4 ēd.k. eļļa
❁ nedaudz sāls
❁ 50 g zeltainais cukura sīrups
❁ 180 g brūnais cukurs (es izmantoju gaišo Muscovado cukuru)
❁ 90 g sviests

saldais popkorns

Kas jādara?
♨Vidēja izmēra katlā jālej eļļa, jāber iekšā popkorna graudi, lai tie vienmērīgi noklāj katla apakšu
♨ Katls jāliek uz vidējas uguns (neaizmirstot uzlikt arī vāku) un jākarsē tik ilgi, kamēr dzirdami paukšķi (~2min)
♨ Popkorns jāpārber citā traukā – lai atdziest
♨ Pa to laiku jāpagatavo mērce – mazā katliņā jālej cukura sīrups, jāpievieno cukurs un sviests
♨ Jākarsē uz nelielas uguns, maisot un sajaucot kopā visas sastāvdaļas
♨ Kad sāk vārīties, ~2 min jāpakarsē un mērce gatava
♨ Mērce jāpārlej iepriekš sagatavotajam popkornam (jāskatās, lai trauks ir pietiekami liels, lai tajā popkornu varētu kārtīgi apmaisīt)
♨ Jāmaisa, kamēr visi popkorna gabaliņi ir ar karameli
♨ Iegūtais popkorns jāber ar cepamo papīru izklātā cepeškrāsns pannā un 120° jākarsē ~45 min (bez šī var arī iztikt, taču tad karamele būs mīkstāka)
Pēc šīm proporcijām popkorns sanāk ļoti salds.

saldais popkorns

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*