Vistas fileja mandeļu garoziņā

Ja ir apnikušas ierastās, olā un miltos apviļātās, karbonādes, izmēģiniet šo. Mandeles piešķir vistas filejai tik labu garšu, mmm!

Vistas fileja ar mandeļu garoziņu

Daudzums: 4 personām
Pagatavošanas laiks: ~45 min

Vistas fileja ar mandeļu garoziņu

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas fileju mandeļu garoziņā?
❁ 4 vistas filejas
❁ 2/3 glāzes sasmalcinātas mandeles
❁ 2/3 glāzes rīvmaize
❁ 1/2 tējkarote kaltēts estragons
❁ 2 lielas olas
❁ sāls, pipari
❁ ~20 ķiršu tomātiņi
❁ 1-2 ēdamkarotes svaigi spiesta citrona sula
❁ 1-2 ēd.k. sviests
❁ 4 ēd. k eļļa

Vistas fileja ar mandeļu garoziņu

Kas jādara?
♨ Jānosusina cāļa krūtiņas ar papīra dvieli un viegli jāizklapē ar gaļas āmuriņu (jāuzmanās, lai tās nekļūtu pārāk plānas!)
♨ Abas puses jāapkaisa ar sāli un pipariem
♨ Jāsasmalcina mandeles tā, lai tās ir smalkos gabaliņos, bet ne pulverī (es izmantoju blenderi)
♨ Jāsajauc sasmalcinātās mandeles ar pusi no estragona, jāpievieno rīvmaize
♨ Lielā traukā viegli jāsakuļ olas ar šķipsniņu sāls
♨ Vispirms jāiemērc katrs gaļas gabaliņš sakultajās olās, jāļauj liekajam šķidrumam notecēt un tad jāizviļā no abām pusēm mandeļu – rīvmaizes masā
♨ Jānovieto gatavie gaļas gabaliņi uz šķīvja un jāliek ledusskapī uz 20 min, lai izveidojas garoza
♨ Tikmēr jāsajauc bļodā tomāti (kas pārgriezti uz pusītēm), citrona sula, 2 ēd.k. olīveļļa un atlikušais estragons
♨ Pannā uz vidējas “uguns” jāizkausē sviests un atlikušās 2 ēd. k. olīveļļas, jāliek virsū gaļa
♨ Jācep no abām pusēm, kamēr garoziņa paliek viegli zeltaina, apmēram 3 – 4 min katru pusi
♨ Jāpasniedz uzreiz pēc cepšanas kopā ar sagatavotajiem tomātu salātiem
Kā papildus piedevu var izmantot rīsus vai ko citu pēc vēlēšanās.

Vistas fileja ar mandeļu garoziņu

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*