Mājās gatavoti pelmeņi

Mājās pagatavot pelmeņus ir tik vienkārši, ka nesaprotu, kādēļ tik daudz cilvēki tos joprojām labāk izvēlas nopirkt gatavus. Pelmeņi ir ne tikai vienkārši, bet arī ātri pagatavojami un sanāk, protams, daudz garšīgāki nekā jau gatavie. Turklāt, varat izvēlēties likt iekšā, ko vien sirds kāro.

Mājās gatavoti pelmeņi

Daudzums: 4 personām
Pagatavošanas laiks: ~1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu pelmeņus?
❁ 250 g milti
❁ 1 ola
❁ 1 sīpols
❁ 200 g jaukta maltā gaļa
❁ Pipari, sāls
❁ 120 ml ūdens

Mājās gatavoti pelmeņi

Kas jādara?
♨ Milti jāiesijā bļodā, pa vidu jāizveido iedobīti, kurā jāiesit viena ola, jāieber šķipsniņa sāls un jāielej ūdens
♨ Jāsamīca stingra mīkla
♨ Nomizots sīpols sīki jāsakapā un jāiemaisa maltajā gaļā, jāpievieno tai arī sāls un pipari
♨ Mīkla jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un jāizrullē plānā kārtiņā (ja tā būs bieza, tad pelmeņi sanāks pārāk mīklaini)
♨ Pašus pelmeņus var veidot dažādi, es darīju tā – ar glāzi jāizspiež aplīši, jāņem viens aplītis, jāsaslapina tā virsa, jāliek pa vidu gaļas pikucis, pa virsu otrs aplītis, ar dakšu gar malām abi aplīši jāsaspiež kopā
♨ Verdošā sālsūdenī pelmeņi jāvāra 5-10 min (atkarībā no tā, cik lielus tos uztaisījāt)
Jāpasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem utt.

Mājās gatavoti pelmeņi

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*