Omlete ar puķkāpostiem

Ehhh, laiskie brīvdienu rīti. Ja svētdienām ļoti piestāv pankūkas, tad sestdienu brokastīm, manuprāt, vairāk piestāv kāda omlete. Un šī sātīgā un gardā omlete būs tieši kā reiz šādam rītam, kad vēlaties pagatavot īstas brokastis un kad tām ir iespējams atlicināt vairāk par 10 min. ツ

Omlete ar puķkāpostiem

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks: 1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu omleti ar puķkāpostiem?
❁ 1/2 kg puķkāposti
❁ 1  vidējs sarkanais sīpols
❁ 2 vidēji tomāti
❁ 6 olas
❁ 1/2 glāze piens
❁ 2 ēd. k. skābais krējums
❁ lociņi, dilles, citi zaļumi
❁ sāls pēc garšas
❁ eļļa cepšanai

Omlete ar puķkāpostiem

Kas jādara?
♨ Puķkāposti jāsadala mazās rozetītēs un nedaudz jāpavāra
♨ Sīpolu jāsagriež palielos gabaliņos
♨ Tomātus jāapplaucē, jānomizo un jāsagriež nelielos gabaliņos
♨ Sakarsētā eļļā jāapcep sīpoli, līdz tie kļūst mazliet zeltaini
♨ Jāpievieno tomāti un puķkāposti, visu vēl nedaudz jāpacep
♨ Jāsakuļ olas, jāpievieno krējums un piens, pēc garšas jāpievieno sāls
♨ Omletes masu jāpārlej dārzeņiem, jāuzliek vāku un jācep uz lēnas uguns ~10 min (samaisot var pārliecināties, vai nevajag pacept ilgāk, taču, cik es esmu gatavojusi, 10 min ir ideālais laiks – omlete ir gatava un nav sausa)
♨ Jāpasniedz nekavējoties, pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem, dillēm

Omlete ar puķkāpostiem

Labu apetīti! ツ

1 comment

  1. Paldies par recepti! Būs garšīgi brīvdienu brokastīs! :)

Leave a Reply

*