Mandeļu sirsniņas

Nu, ko, tuvojas Valentīndiena jeb diena, kad sirsniņas ir it visur! Ja meklē, ko gardu, mīļu un sirsnīgu pagatavot, pamēģini šos sirsniņcepumus – saldi un gardi paši par sevi, bet ievārījums un mandeļu skaidiņas padara tos īpaši gardus. Lai pagatavotu Valentīndienai pavisam atbilstošus cepumiņus, ievārījuma vietā var izmantot afrodiziaku – šokolādi. ツ

Mandeļu sirsniņas

Pagatavošanas laiks: ~45 min
Cepšanas laiks: 10 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu mandeļu sirsniņas?
❁ 100 g kviešu milti
❁ 50 g mandeļu milti
❁ 1/2 tējk cepamais pulveris
❁ 2 ēd.k. brūnais cukurs (var izmantot arī balto)
❁ šķipsniņa vaniļas cukurs vai pāris pilītes vaniļas esence
❁ 60 g auksts sviests
❁ 1 maza ola
❁ ~25 g mandeļu skaidiņas (grauzdētas un nedaudz sasmalcinātas)
❁ brūkleņu vai kāds cits skābens ievārījums

Mandeļu sirsniņas

Kas jādara?
♨ Abu veidu milti, cepamais pulveris, cukurs, vaniļas cukurs (vai esence), sviests, olas jāsamīca viendabīgā mīklā
♨ Iegūtā mīkla jāietin pārtikas plēvē un jānoliek uz ~1/2 h ledusskapī
♨ Mīkla jāizrullē 3-5mm biezumā, no tās  ar veidnīti jāizspiež vienāda biezuma sirsniņas
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 180°, uz ar cepamo papīru izklātas pannas jāliek sirsniņas, jācep ~10 min, līdz tās ir zeltainas
♨ Kad gatavās sirsniņas nedaudz padzisušas, tām jāsmērē pāri ievārījums, uz kura jāliek  mandeļu skaidiņas, jāpārkaisa ar pūdercukuru (ja izvēlaties lietot saldu ievārījumu, tad pūdercukurs noteikti nebūs nepieciešams, jo cepumiņi ir jau salīdzinoši saldi)

Mandeļu sirsniņas

Labu apetīti! ツ

 

Iedvesmojoties no http://www.manizurnali.lv/product/415708/

Leave a Reply

*