Mafini ar aveņu ievārījumu

Vienu dienu, kad vajadzēja pagatavot ko gardu, bet uz veikalu nebija iespēja tikt, tapa šie mafini, kuru sastāvdaļas ir no sērijas “tas, kas vienmēr ir mājās”. Ievārījumu var izmantot jebkādu, bet labāk tādu, kuram nav sēkliņas. Arī šo aveņu ievārījumu es izberzu caur sietiņu. Var arī mīklu formiņās likt mazāk un taisīt kapkeikus, arī dekorējumam pievienojot nedaudz aveņu ievārījumu bez sēkliņām.

Mafini ar aveņu ievārījumu

Daudzums: 16 gab (ja taisāt mafinus nevis glazūrkēksiņus)
Pagatavošanas laiks: 35 min
Cepšanas laiks: 20-25 min

Mafini ar aveņu ievārījumu

Kas nepieciešams, lai pagatavotu mafinus ar aveņu ievārījumu?
❁ 315 g milti
❁ 185 g cukurs
❁ 3/4 ēd.k. cepamais pulveris
❁ 1/2 tējk. soda
❁ 1/2 tējk. sāls
❁ 315 g krējums
❁ 90 g sviests
❁ 2 olas
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts vai esence
❁ ~160 g ievārījums

Mafini ar aveņu ievārījumu

Kas jādara?
♨ Jāizkausē sviests, krāsns jāsakarsē līdz 185°
♨ Bļodā jāiesijā milti, jāpievieno cukurs, cepamais pulveris, soda un sāls
♨ Citā bļodā jāsakuļ krējums, izkausētais sviests, olas un vaniļa
♨ Slapjais maisījums jāpievieno sausajam un lēni, viegli viss jāsamaisa
♨ Mafinu pannā jāliek mafinu papīrīši, tajos jāpilda mīkla līdz 1/3 daļai
♨ Pa vidu jāliek ievārījums, pa virsu jāliek vēl mīkla, lai papīrītis būtu aizpildīts gandrīz līdz maliņām (ja gatavojat mafinus, tad ~3/4; ja gatavojat glazūrkēksiņus, tad mīkla jāpilda ~1/2, nedaudz, nedaudz vairāk varbūt)
♨ Mafini jāliek sakarsētā krāsnī un jācep 20 min, jāpārbauda gatavība – ja nav līdz galam izcepušies, tad vēl 5 min jāpacep
♨ Pēc tam, kad mafini gatavi, tie jāizņem no krāsns un 5 min jāpadzesē uz restītēm

Mafini ar aveņu ievārījumu

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*