Jāņogu mafini

Kaut kā tā ir sanācis, ka tieši jāņogas ir tās, kas omei un opim ir tik daudz, ka spēj tik lasīt. Lai gan tās nav manas mīļākās ogas, es, protams, nespēju atturēties no ogām, par kuru izcelsmi un ne-ķīmiskumu esmu 100% pārliecināta, tad nu pielasīju pilnus grozus bez jebkādiem recepšu plāniem. Šogad īpaši daudz gatavoju ievārījumus – gan pašiem, gan dāvināšanai (dāvinājumu gala variantu ļoti iespējams atrādīšu pēc pāris nedēļām FB lapā vai instagram), bet tik daudz, lai izlietotu visu to jāņogu daudzumu, tāpat netaisīju. Līdz ar to pārgāju uz saldajiem un kūkām un izmēģināju šos jāņogu mafinus. Šos es gatavoju gan ar baltajām jāņogām, gan ar sarkanajām (atsevišķi), ar baltajām sanāk saldenāki un ne tik krāsaini, bet ar sarkanajām – nedaudz skābeni un smuki krāsaini.

jāņogu mafiniPagatavošanas laiks: ~35 min
Cepšanas laiks: ~25 min

jāņogu mafini

Kas nepieciešams, lai pagatavotu jāņogu mafinus?
❁ 250 g + 2 ēd.k. milti
❁ 250 g cukurs
❁ 2 tējk. cepamais pulveris
❁ 125 ml piens
❁ 2 olas
❁ 115 g sviests
❁ 1 tējk. vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
❁ šķipsniņa sāls
❁ 200-250 g ogas

jāņogu mafini

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°
♨ Jāiesijā bļotā milti, jāpievieno cepamais pulveris, sāls, cukurs
♨ Atsevišķā traukā ar rokas putotājamo slotiņu viegli jāsakuļ olas, piens un vaniļa (ja tiek izmantots ekstrakts)
♨ Jāpievieno slapjais maisījums sausajam, viegli jāsajauc
♨ Sviests jāizkausē un jāpievieno maisījumam
♨ Ogas jāapviļā ~2 ēd.k. miltu (visvienkāršāk ir ogu bļodiņā iebērt miltus, pāris reizes samaisīt un gatavs), jāiemaisa mīklā
♨ Jāliek mafinu formiņās un jācep ~25 min (jāskatās, kad palikuši zeltaini)

jāņogu mafini

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*