Pasta ar brūnajiem šampinjoniem un vistu krēmīgā vīna mērcē

Svētdienās man parasti mēdz būt divi varianti – ir totāls slinkums un negribas gatavot neko vairāk par uzkodiņām vai gribas tā, pa skaisto, ar pamatēdienu, saldo utt. Tā kā klāt ir Advente, tad tas pirmais variants automātiski atkrīt, un nolēmu pagatavot kaut ko interesantu. No plašā receptes izklāsta sabīties nevajag, jo patiesībā nekas sarežģīts tur galīgi nav, ļoti vienkārši pagatavojamas vakariņas/pusdienas, kas neaizņem arī pārāk daudz laika, īpaši, ja ir vairākas pannas. ツ

Pasta ar brūnajiem šampinjoniem un vistu krēmīgā vīna mērcē

Daudzums: ~5-6 personām
Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu pastu ar šampinjoniem un vistu?
❁ 1 kg vistas fileja
❁ 3 sarkanie sīpoli
❁ 1 saldais sīpols
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ 3 ēd.k. milti
❁ pa šķipsniņai sāls un pipari
❁ 250 g brūnie šampinjoni
❁ 300 ml baltvīns
❁ 2 tējk. kukurūzas ciete
❁ 1/4 gl auksts ūdens
❁ 50 g sviests
❁ 150 g skābais krējums
❁ eļļa cepšanai (es izmantoju Floriol eļļu ar čili, baziliku un tomātiem)
❁ pasta (es izmantoju tagliatelli, derēs arī linguine vai tml.)

Pasta ar brūnajiem šampinjoniem un vistu krēmīgā vīna mērcē

Kas jādara?
♨ Sīpoli jāsagriež ripiņās,  ķiploks jāsasmalcina
♨ Sīpoli un ķiploks jāliek sakarsētā eļļā un jāapcep, līdz kļūst mīksti
♨ Kad apcepti, jāizņem tie no pannas un jānoliek maliņā
♨ Vistas fileja jāsagriež gabaliņos, jāliek bļodā un jāsajauc ar miltiem, sāli un pipariem (var arī ielikt maisā un kārtīgi sakratīt, lai sajaucas)
♨ Vistas fileja jāliek pannā, kurā ir sakarsēta eļļa, un jāapcep pa daļām (tā, lai vistas gabaliņi nav viens uz otra, man sanāca cept trīs piegājienos)
♨ Vista jānoliek traukā ar vāku, lai saglabājas silta
♨ Pannā jālej eļļa un jāliek šķēlītēs sagriezti šampinjoni
♨ Šampinjoni jāapcep, līdz tie kļūst mīksti
♨ Šampinjoniem jāpievieno baltvīns un jāpacep ~1-2 min
♨ Šķidrums jānolej (bet jāsaglabā)
♨ Atsevišķā katliņā jāsilda nolietais šķidrums, jāpievieno ar ūdeni sajaukta kukurūzas ciete, jāsamaisa, jāpagaida, lai nedaudz sabiezē
♨ Mērcei jāpievieno sviests
♨ Kad sviests izkusis, jāpievieno skābais krējums
♨ Vista jāliek atpakaļ pannā virs sēnēm, pa virsu jāizklāj sīpoli un jāpārlej iegūtā mērce, jāsautē ~15 min (pa to laiku arī var uzvārīt pastu)

Pasta ar brūnajiem šampinjoniem un vistu krēmīgā vīna mērcē

Labu apetīti! 

Iedvesmojoties no http://reluctantentertainer.com/

Leave a Reply

*