Sarkanvīna kapkeiki

 Ja jums garšo sarkanvīns, tad noteikti garšos arī šie kapkeiki, jo neskatoties uz to, ka vīna sīrups krēmā ir salīdzinoši maz, tam ir izteikta vīna garša, kuru lieliski atsvaidzina svaigie augļi. ツ

sarkanvīna kapkeiki

Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu sarkanvīna kapkeikus?
❁ 190 g milti
❁ 1 tējk. cepamais pulveris
❁ 1/2 tējk. soda
❁ 1/4 tējk. sāls
❁ 150 g cukurs
❁ 2 olas
❁ 110 g sviests
❁ 1 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 120 g skābs krējums
Krēmam un dekorēšanai
❁ Apelsīns, zemenes
❁ 110 g sviests
❁ ~700 g pūdercukurs
❁ ~180 g krēmsiers
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 2 gl. sarkanvīns
❁ 1/4 gl. cukurs

sarkanvīna kapkeiki

Kas jādara?
♨ Jāpagatavo vīna sīrups, vīnu un 1/4 gl. cukuru karsējot 20-30 min, pēc tam tas jāatdzesē
♨ Paralēli tam jāsāk gatavot mīkla, sajaucot kopā sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, sāli, cepamo pulveri un cukuru
♨ Sviests jāizkausē, nedaudz jāatdzesē un jāsakuļ kopā ar olām, vaniļas ekstraktu un krējumu
♨ Puse no sausā maisījuma jāiesijā slapjajā maisījumā, jāiemaisa, jāpievieno atlikusī sausā maisījuma puse
♨ Mīkla jāliek papīrīšos, aizpildod apmēram pusi no formiņas, jācep ~15 min
♨ Krēmam jāsajauc kopā sviests un krēmsiers, jākuļ 2 min
♨ Jāpievieno vīna sīrups (ne vairāk kā 1/4 gl)
♨ Pa vienai glāzei jāpievieno pūdercukurs (ja krēms ir par šķidru, jāpievieno vairāk pūdecukurs, ja par biezu, tad var pievienot vēl vīna sīrupu; tas kļūs biezāks arī paturot to ledusskapī, bet pēc tam siltumā atkal var izkust)
♨ Gatavas, padzisušas kūciņas jādekorē ar krēmu un augļiem

sarkanvīna kapkeiki

Labu apetīti! 

 

Iedvesmojoties no http://thefirstyearblog.com/

Leave a Reply

*