Melleņu-auzu pārslu gardumi

Turpinu tukšot saldētavu, atbrīvojot to no pagājušās vasaras gardumiem. Atkal ķēros pie mellenēm, kā rezultātā tapa šie melleņu-auzu pārslu gardumiņi, lieliski brokastīs, kā uzkoda vai arī kā saldais.

Melleņu gardums

Pagatavošanas laiks:~40 min (ja cep pannā, kas ir ~22x30cm)
Cepšanas laiks: 25 min

Melleņu gardums

Kas nepieciešams, lai pagatavotu melleņu-auzu pārslu gardumus?
❁ 560 ml pilngraudu auzu pārslas
❁ 560 ml milti
❁ 380 ml brūnais cukurs
❁ 250 ml kausēts sviests
❁ 1 tējk. soda
❁ šķipsniņa sāls
❁ 800 ml mellenes (es izmantoju saldētas)
❁ 100 ml pūdercukurs
❁ 1 ēd.k. ciete

Melleņu gardums

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°
♨ Bļodā jāsajauc kopā milti, auzu pārslas, brūnais cukurs, soda un sāls
♨ Kausēts sviests jāpārlej pāri maisījumam, viss kārtīgi jāsajauc kopā (veidojas drupačaina masa, nevajag satraukties, ja liekas par sausu, papildus sviests nav nepieciešams)
♨ 3/4 mīklas jāklāj veidnē, kurā jau izklāts cepampapīrs, mīkla jāsaspiež, veidojot blīvu pamatni
♨ Atsevišķā bļodā jāsajauc kopā mellenes, pūdercukurs un ciete, jāmaisa, līdz mellenes vienmērīgi apviļājušās cukurā un cietē
♨ Mellenes jāpārliek uz pannā sagatavotās pamatnes, vienmērīgi izklājot
♨ Jāpārber ar atlikušo 1/4 mīklas
♨ Jācep sakarsētajā krāsnī ~25 min, jāizņem no krāsns un jāatdzesē (jāgriež atdzisis)

Melleņu gardums

Labu apetīti! ツ

 

Iedvesmojoties no http://delightfulemade.com/

Leave a Reply

*