Mango – vaniļas kapkeiki

Tā kā, gatavojot smūtiju, atklāju, ka šobrīd mūsu veikalos pieejami ļoti labi (gatavi) mango, izlēmu tos iesaistīt vēl kādā receptē. Un, protams, kur tad vēl, ja ne kapkeikos. ツ Rezultātā sanāca kapkeiki ar gardu, tropisku mango krēmu, kas starpcitu labi iederās arī kūkās (krēms palika pāri, jo visu neizlietoju kapkeikiem), pamēģināju šajā ievārījuma kēksā, ļoti laba kombinācija.

mango kapkeiki

Daudzums: ~ 17 kapkeiki
Cepšanas laiks: ~ 20 min
Pagatavošanas laiks: ~ 1h

mango kapkeiki

Kas nepieciešams, lai pagatavotu mango – vaniļas kapkeikus?
❁ 190 g milti
❁ 1/2 tējk. cepamais pulveris
❁ 1/2 tējk. soda
❁ šķipsniņa sāls
❁ 115 g mīksts sviests
❁ 200 g cukurs
❁ 1 ola
❁ 60 ml bezpiedevu jogurts
❁ 180 ml piens
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
Krēmam
❁  115 ml mango biezenis (sablendēts svaigs mango bez mizas)
❁ šķipsniņa sāls
❁ 1/2-1 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 500 g pūdercukurs

mango kapkeiki

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, jāsagatavo panna un formiņas
♨ Bļodā jājauc kopā milti, cepamais pulveris, soda un sāls
♨  Atsevišķā traukā jāsajauc sviests ar cukuru, jāpievieno ola, jogurts, piens un vaniļa, kārtīgi jāsamaisa
♨  Slapjais maisījums lēnām jāpievieno sausajam maisījumam, viegli maisot (maisīšana jābeidz, līdz mīkla ir sajaukusies, nevajadzētu pārmaisīt)
♨  Formiņas jāpilda tā, lai mīkla būtu ~ 3/4 no formiņas, jācep sakarsētajā krāsnī ~ 20 min
♨  Pirms garnēšanas kūciņām jāļauj atdzist
♨  Krēms jāpagatavo, sakuļot sviestu, līdz tas kļūst gaišs, pievienojot tam mango biezeni, sāli un vaniļas ekstraktu un pēc tam pa daļām pievienojot pūdercukuru
♨ Kūciņas jādekorē ar krēmu, svaigumam pāri var pārlikt atlikušo mango biezeni (no viena mango sanāk vairāk kā 115ml)

mango kapkeiki

Labu apetīti! 

Iedvesmojoties no http://www.littlesweetbaker.com/

Leave a Reply

*