Vistas stroganovs

Nav jau tā, ka es kūkas vien tikai cepu, sāļie ēdieni man pašai ir mīļāki un top tādā pašā daudzumā kā kūciņas, tikai mans ēšanas režīms ne vienmēr ir tāds, ka man sanāk laiks to visu arī nofotografēt un piefiksēt informāciju par pagatavoto. Tad, nu, šī ir viena no retajām reizēm, kad padalos ar kārtīgu pusdienu/vakariņu recepti. Šķiet, ka svarīgākais šajā ēdienā ir nepielikt par daudz miltus un par maz garšvielas, tad vajadzētu visam sanākt gardi. Atceros, ka stroganovs bija viens no pirmajiem, ko vispār blogā publicēju, un tad saņēmu komentāru, ka tas jau nav īstais stroganovs, jo īstajā ir tikai tās un tās sastāvdaļas. Tāpēc vēlos piebilst, ka es nesaku, ka šis ir oriģinālais stroganovs, šis ir tikai viens no tā atvasinājumiem, kam iet līdzi šis Stroganova vārdiņš un kas ir gana izplatīts citur pasaulē.  ツ

Vistas stroganovs

Daudzums: 4-5 personām
Pagatavošanas laiks: ~ 30 min

Vistas stroganovs

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas stroganovu?
❁ 500 g vistas fileja
❁ ķiploku sāls, paprikas pulveris, sīpolu pulveris (vai sāls), pipari
❁ 250 g brūnie šampinjoni
❁ 1 sarkanais sīpols
❁ 1 dzeltenais sīpols
❁ 3 ķiploka daiviņas
❁ 3 ēd.k. sviests
❁ 3 ēd.k. milti
❁ 460 ml vistas buljons
❁ 1 ēd.k. Vusteršīras mērce
❁ 2 ēd.k. baltvīns (var arī nelikt)
❁ pāris timiāna lapiņas
❁ 60 ml skābais krējums
❁ eļļa cepšanai
❁ piedevas pēc izvēles

Vistas stroganovs

Kas jādara?
♨ Vistas fileja jāsagriež gabaliņos, jāliek bļodā
♨ Vistai jāpievieno ķiploku sāls, paprikas pulveris, sīpolu pulveris, pipari, kārtīgi jāsamaisa
♨ Pannā jālej eļļa un tā jāuzkarsē
♨ Vista jāliek sakarsētajā pannā un jācep vidējā karstumā ~5 min (līdz tā apbrūninājusies)
♨ Kamēr vistas fileja cepas, jāsagriež šampinjoni šķēlītēs
♨ Apceptā vistas fileja jāpārliek šķīvī
♨ Pannā jālej eļļa, jāliek sagrieztie šampinjoni, jācep, līdz tie nedaudz apbrūninājušies (~5 min)
♨ Šampinjoniem jāpievieno smalki sagriezti sīpoli, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, jāapcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi
♨ Jāpielej vīns, jāpacep 1-2 min
♨ Jāiemaisa milti, sviests, kārtīgi maisot, lai nepiedeg
♨ Lēnām jālej klāt vistas buljons, nepārtraukti maisot
♨ Jāpievieno Vusteršīras mērce, timiāns, pipari, sāls pēc nepieciešamības
♨ Jāļauj mērcei sabiezēt un pāris min pavārīties
♨ Mērcē jāiemaisa vista un jāvāra ~ 5-6 min
♨ Jāiemaisa skābais krējums, vēl kādu minūti jāpavāra

Pagatavots, izmantojot lielisko Delimano Ceramica Delicia pannu!

Vistas stroganovs

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*