Šokolādes – zemesriekstu sviesta glazūrkēksiņi

Šie kēksiņi ir ne tikai šokolādīgi, mīksti un pufīgi, bet arī ar pārsteigumu viducī – krēmīgu zemesriekstu sviestu. Un tos lieliski papildina zemesriekstu sviesta glazūra.

Šokolādes – zemesriekstu sviesta glazūrkēksiņi

Daudzums: ~18 kēksiņi
Pagatavošanas laiks: ~ 1h
Cepšanas laiks: ~ 18 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu šokolādes – zemesriekstu sviesta glazūrkēksiņus?
Kēksiņiem
❁ 3 ēd.k. rapšu eļļa (derēs arī cita eļļa, kurai nav specifiska garša)
❁ 113 g sviests
❁ 45 g tumšā šokolāde
❁ 45 g piena šokolāde
❁ 96 g + 2 ēd.k. milti
❁ 1/2 tējk. soda
❁ 1 tējk. cepamais pulveris
❁ 64 g kakao
❁ šķipsniņa sāls
❁ 2 olas + 1 olas dzeltenums (pirms izmantošanas paturētas istabas temperatūrā)
❁ 200 g cukurs
❁ 1 tējk. vaniļas cukurs
❁ 115 g skābais krējums
❁ 125 ml kafija
❁ ~ 90 g zemesriekstu sviests
Garnējumam
❁ 187 g zemesriekstu sviests (krēmīgais, bez riekstu gabaliņiem)
❁ 113 g mīksts sviests
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 192 g pūdercukurs
❁ šķipsniņa sāls
❁ 2 ēd.k. saldais krējums vai piens

Šokolādes – zemesriekstu sviesta glazūrkēksiņi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, mafinu pannā jāliek kēksiņu papīrīši
♨ Ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot, jāizkausē eļļa, sviests un šokolāde, iegūtā masa kārtīgi jāsamaisa un jānoliek atdzesēties
♨ Atsevišķā traukā jāsajauc kopā milti, soda, cepamais pulveris, kakao, sāls
♨ Citā traukā jāsajauc kopā olas, olas dzeltenums, cukurs un vaniļas cukurs, līdz veidojas viendabīga masa
♨ Olu – cukura maisījumam jāpievieno padzisušais sviesta – šokolādes maisījums
♨ Iegūtajam maisījumam jāpievieno puse no miltu maisījuma, pēc tam puse no krējuma, tad atlikušais miltu maisījums un atlikušais krējums, līdz ko viss sajaucies, maisīšana jāpārtrauc
♨ Masā jāiejauc sagatavotā kafija, līdz viss sajaucies (ilgāk maisīt nav vajadzība!)
♨ Sagatavotajos kēksiņu papīrīšos jāliek ~ 2 tējk. mīkla, tad pa vidu jāliek 1 tējk. zemesriekstu sviests, tam pa virsu atkal mīkla tā, lai aizpildītas būtu ~ 3/4 no papīrīša
♨ Kēksiņi jāliek krāsnī un jācep ~ 18 min, pirms garnēšanas pilnībā jāatdzesē
♨ Garnējumam jāsakuļ kopā zemesriekstu sviests un sviests, jāiekuļ vaniļas ekstrakts, jāpievieno pārējās sastāvdaļas, līdz viss sajaucies, jāturpina kult vēl ~ 2 min

Šokolādes – zemesriekstu sviesta glazūrkēksiņi

Iedvesmojoties no www.bakerbynature.com/

Labu apetīti!