Pasta ar saulē kaltētu tomātu – šampinjonu mērci

Pavisam vienkārša un pavisam garda recepte pusdienām/vakariņām – pasta ar krēmīgu mērcīti un vēl visādiem labumiņiem. ツ

Pasta ar saulē kaltētu tomātu – šampinjonu mērci

Daudzums: 4 personām
Pagatavošanas laiks: 1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu pastu ar saulē kaltētu tomātu – šampinjonu mērci?
❁ olīveļļa (cepšanai)
❁ 230 g šampinjoni
❁ 3 ķiploka daiviņas,
❁ 100 g saulē kaltēti tomāti
❁ 500 ml buljons
❁ 250 ml saldais krējums
❁ 125 ml piens
❁ 40 g rīvēts cietais siers
❁ 2 ēd.k. sasmalcināts svaigs baziliks
❁ 230 g tagliatelle (vai fettuccine)

Pasta ar saulē kaltētu tomātu – šampinjonu mērci

Kas jādara?
♨ Pannā jāuzkarsē olīveļļa, jāpievieno šķēlītēs sagriezti šampinjoni, sasmalcināti ķiploki, jāpacep ~ 3 min, jāpievieno sagriezti saulē kaltētie tomāti
♨ Dārzeņiem jāpievieno buljons, jāpasautē, kamēr šķidruma daudzums samazinājies
♨ Jāpievieno saldais krējums un piens, jāuzvāra un īsu mirkli jāpakarsē
♨ Mērcei jāpievieno cietais siers, maisot jākarsē, līdz siers ir izkusis
♨ Mērcei jāpievieno baziliks
♨ Jāpagatavo pasta atbilstoši norādījumiem uz paciņas
♨ Pasta jānoskalo ar aukstu ūdeni un jāliek iekšā mērcē
♨ Mērce ar pastu jāturpina karsēt dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai pasta ir noklāta ar mērcīti

Pasta ar saulē kaltētu tomātu – šampinjonu mērci

Iedvesmojoties no www.juliasalbum.com

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*