Auzu pārslu kēksiņi

Gardiem kēksiņiem ne vienmēr ir nepieciešami kviešu milti, tikpat gardus tos var uzcept, par pamatu ņemot, piemēram, auzu pārslas, un šī recepte tam ir lielisks pierādījums. Būs iederīgi gan kā saldais pie launaga tējas, gan kā brokastu ēdiens.

Auzu pārslu kēksiņi

Daudzums: ~16 kēksiņi
Kopējais pagatavošanas laiks: 45 min
Cepšanas laiks: 30 min

Auzu pārslu kēksiņi

Kas nepieciešams, lai pagatavotu auzu pārslu kēksiņus?
❁ 2 olas
❁ 60 ml augu eļļa
❁ 200 g brūnais cukurs
❁ 125 ml ābolu biezenis (var aizvietot ar ābolu ievārījumu)
❁ 375 ml auzu piens (var aizvietot ar jebkuru citu pienu)
❁ 2 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ šķipsniņa sāls
❁ 1 ēd.k. kanēlis
❁ 270 g auzu pārslas
❁ 2 tējk. cepamais pulveris
❁ Ogas, rieksti, citas piedevas pēc izvēles

Auzu pārslu kēksiņi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, jāsagatavo kēksiņu formiņas
♨ Bļodā jāsajauc kopā olas, eļļa, cukurs
♨ Jāpievieno ābolu biezenis, piens, vaniļas ekstrakts, sāls, kanēlis, viss kārtīgi jāsamaisa
♨ Iegūtajai masai jāpievieno auzu pārslas un cepamais pulveris
♨ Mīkla jāliek kēksiņu formās tā, lai 3/4 no formas ir aizpildītas
♨ Jāpievieno piedevas (es, piemēram, pievienoju saldētas brūklenes – ļoti labi iederējās)
♨ Jāliek sakarsētajā krāsnī un jācep~ 30 min, pirms pasniegšanas jāļauj 5 min atdzist

Auzu pārslu kēksiņi

Iedvesmojoties no http://www.thewholesomedish.com/

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*