Spageti ar malto gaļu

Spageti jau man kopš skolas laikiem ir viena no mīļākajām piedevām, kas nekad neapnīk. Tad, kad gadās, ka mājās nekā nav, vienmēr ir spageti, kurus uzvārīt un pēc tam sajaukt ar tomātu mērci+krējumu, ņammm! Bet tad, kad mājās ir tomēr kaut kas vairāk, var pagatavot pilnu pannu ar spageti un vēl visādiem labumiem. Te arī viena no versijām.

Spageti ar malto gaļu

Daudzums: 8 personām
Pagatavošanas laiks: ~1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu spageti ar malto gaļu?
❁ 400 g spageti
❁ 500 g maltā gaļa
❁ 2 lieli burkāni
❁ 1 vidēji liels sīpols
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ ~ 850 ml kārba konservētu tomātu (var pirkt tos, kas jau uzreiz ir sagriezti gabaliņos)
❁ 1/2 gl buljons
❁ sāls, čili pipari
❁ siers pārkaisīšanai (es izmantoju cieto sieru)
❁ eļļa cepšanai

 Spageti ar malto gaļu

Kas jādara?
♨ Maltā gaļa jāapcep sakarsētā eļļā
♨ Klāt jāliek gabaliņos sagriezti burkāni un sīpols
♨ Jāpievieno sasmalcināts ķiploks, sāls, čili, viss kopā nedaudz jāpacep
♨ Jāpieliek gabaliņos sagriezti konservētie tomāti, buljons
♨ Jāvāra viss ~10 min, ik pa brīdim apmaisot
♨ Kamēr vārās mērcīte, pēc norādījumiem uz paciņas jāizvāra arī spageti, tie jānokāš un jāiemaisa mērcē
♨ Vēl pāris minūtes jāpasilda, jāpamaisa, un ir gatavs!
♨ Pasniedzot jāpārkaisa ar rīvētu sieru

 Spageti ar malto gaļu

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*