Cūkgaļas ragū ar dārzeņiem

Šī ir lieliski piemērota recepte tiem, kam patīk gatavot vairākām dienām, lai nav katrs vakars jāpavada virtuvē, jo ragū sanāk pilns katls, atliek tikai pievārīt klāt piedevas, kuras var mainīt pēc sirds patikas, līdz ar to neliksies tik apnicīgi ēst vairākus vakarus vienu un to pašu. Man vislabāk garšo kopā ar rīsiem, taču arī ar griķiem ir ļoti labi, un domāju, ka arī ar citām piedevām tāpat. Vēlams tikai to uzglabāt ledusskapī, jo sastāvā ir saldais krējums, un, lai arī mums šī vasara nav no tām karstākajām, tāpat var būt par siltu šādam ēdienam ārpus ledusskapja.

Cūkgaļas ragū ar dārzeņiem

Daudzums: ~ 8 personām
Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu cūkgaļas ragū ar dārzeņiem?
❁ 1 kg cūkgaļas mīkstums
❁ 3 sīpoli
❁ 5 ķiploka daiviņas
❁ 4 burkāni
❁ 2 cukini
❁ 250 ml saldais krējums
❁ dārzeņu buljons
❁ pipari, čili pulveris
❁ eļļa cepšanai

Kas jādara?
♨ Gaļa jānomazgā, jānosusina un jāsagriež gabalos
♨ Pannā jāuzkarsē eļļa un jāapcep gaļas gabaliņi brūni, pievienojot čili piparus
♨ Kad gaļa būs apcepta, tā būs jāpārliek sautējamā katlā
♨ Pa to laiku, kamēr gaļa apcepas, jānotīra, jāpārgriež uz pusēm un jāsagriež ripiņās burkāni, cukini jānomazgā, jāpārgriež gareniski uz pusēm, vēlreiz uz pusēm, jāsagriež šķēlītēs
♨ Sīpoli un ķiploki jānotīra un smalki jāsakapā (es ķiploku parasti rīvēju ar rīvi)
♨ Kad gaļa apcepta, jāapcep atsevišķi sīpoli un ķiploki, pēc tam tie jāpievieno gaļai
♨ Jāapcep pārējie dārzeņi un arī jāpievieno gaļai, jāpievieno pipari (ja ir vēlme, var pievienot arī sāli, es to nelieku, jo sāli īpaši daudz nelietoju un man pietiek ar to, kas ir buljonā)
♨ Katls jāliek uz plīts un jāpielej buljons tik daudz, lai tas nosegtu katla saturu
♨ Jāsautē uz nelielas liesmas,  līdz gaļa ir mīksta
♨ Jāpievieno saldais krējums, jāļauj uzvārīties
Jāpasniedz ar piedevām pēc savas izvēles

Cūkgaļas ragū ar dārzeņiem

Labu apetīti! ツ

 

Leave a Reply

*