Risoto ar gailenēm

Agrāk man likās, ka risoto ir bubulis, no kura jābēg pa gabalu. Nu, labi, varbūt ne gluži tik traki, taču risoto parasti neizvēlos ēst, nemaz nerunājot par gatavošanu pašai. Neizvēlos ēst citu pagatavotu tādēļ, ka ne vienmēr tas ir pagatavots labi un pēc nostāstiem esmu dzirdējusi, ka diezgan bieži sanāk vilties. Un pati negatavoju tieši tā paša iemesla dēļ – negribas pagatavot slikti. Taču pirms kāda laika izmēģināju saldo risoto, kurš sanāca ļoti labs, tādēļ beidzu no tiem baidīties (vismaz no pašgatavotajiem) un ar interesi pagatavošu visus, kas man patrāpīsies ceļā. Šoreiz par to pieminēto saldo nē, bet par gaileņu risoto. Parasti, kad klāt gaileņu laiks, pirmais, ko pagatavoju, ir gaileņu mērcīte ar jaunajiem kartupelīšiem. Šogad izlēmu to mainīt un ķerties klāt vēl nepamēģinātām receptēm, iesaistot gailenes. Pirmais tapa šis risoto, sanāk gards, taču, ja gribas tādu riktīgi gailenīgu, gaileņu daudzumu var droši palielināt līdz sev vēlamajam (vismaz uz pusi mierīgi). To gatavojot, galvenais atcerēties regulāri apmaisīt un izmantot gatavošanas trauku, kurā ir pēc iespējas mazāka pieķeršanas un piedegšanas iespēja, un tad jau viss izdosies.

Risoto ar gailenēm

Daudzums: ~ 4 personām
Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu risoto ar gailenēm?
❁ 300 g risoto rīsi
❁ 300 g gailenes
❁ 1 sīpols
❁ 2 l dārzeņu buljons
❁ 150 ml baltvīns
❁ pipari
❁ eļļa, sviests – cepšanai
❁ 100 g rīvēts cietais siers

Risoto ar gailenēm

Kas jādara?
♨ Gailenes jānotīra un jāsagriež, taču ne pārāk smalki
♨ Gailenes jāliek pannā, apmaisot jākarsē, līdz šķidrums ir novārījies
♨ Gailenēm jāpieliek sviests, jāpieber pipari, tās nedaudz jāapcep
♨ Sīpols jāsasmalcina, sakarsētā eļļā jāapcep
♨ Pie sīpola jāber klāt rīsi, kuri maisot jāapcep (pāris min, taču jāraugās, lai tie nekļūst brūni)
♨ Rīsi jāpārlej ar vīnu, maisot jāvāra, līdz vīns ir uzsūcies
♨ Jāpārlej ~500 ml karsts buljons, jāvāra, ik pa laikam apmaisot, līdz buljons ir sasūcies rīsos
♨ Tas pats jāatkārto vēl trīs reizes, līdz viss buljons ir izlietots (drošības pēc var pārbaudīt, vai rīsi tiešām mīksti)
♨ Pie sagatavotajiem rīsiem jāliek klāt iepriekš apceptās gailenes un puse no sarīvētā siera, viss jāiemaisa, vēl nedaudz jāpakarsē
♨ Risoto pasniedzot jāpārber ar atlikušo rīvēto sieru

Risoto ar gailenēm


Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no https://www.manizurnali.lv/product/542657/

Leave a Reply

*