Zemeņu – banānu auzu pārslu našķīši

Tie, kas man seko instagram, noteikti pamanīja, ka man viena diena bija tāda kārtīga zemeņu diena, jo pie manis nonāca 2 lielas zemeņu kastes. Tad nu tas atspoguļojas arī blogā – vēl viena gardumu recepte ar zemenēm. Manuprāt, šie visgardākie būs vēlos vasaras vakaros ar tēju vai arī gluži pretēji – dzestros rītos, tos mierīgi var ēst arī brokastu vietā, ir gana sātīgi, un tā pati auzu pārslu putra vien ir, tikai citā veidolā. ツ Jāņem vērā, ka saldinātājs šajā receptē ir ļoti maz, līdz ar to šie gardumi nesanāk ļoti saldi, saldākam variantam jāpieliek vairāk sīrups.

Zemeņu - banānu auzu pārslu našķīši

Daudzums: ~ 12 gab
Pagatavošanas laiks: 20 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu zemeņu – banānu auzu pārslu našķīšus?
❁ 1 tējk. kokosriekstu eļļa (kausēta)
❁ 1 banāns
❁ 80 ml rīsu piens (var droši arī citus izmantot)
❁ 1 ēd.k. dzidrais cukura sīrups (arī ar šo var mierīgi variēt)
❁ 700 ml auzu pārslas
❁ 200 g zemenes

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 150°
♨ Banāns jāsamīca, zemenes jāsagriež šķēlītēs
♨ Jāsajauc kopā banāns, kokosriekstu eļļa, piens un sīrups
♨ Jāiemaisa masā auzu pārslas
♨ Iegūtajai masai jāpievieno zemeņu šķēlītes
♨ Masa jāizkārto cepamajā formā (ar šo daudzumu sanāk 2x cept garenajā formā vai 1x taisnstūrveida pannā; jāizklāj tādā biezumā, kādā parasti ir musli batoniņi)
♨ Jāliek sakarsētā krāsnī, jācep ~15 min
♨ Pirms sagriešanas jāļauj gardumiem atdzist
Ledusskapī tos var uzglabāt nedēļu

Zemeņu - banānu auzu pārslu našķīši

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no http://amyshealthybaking.com/

 

Leave a Reply

*