Zemeņu – čia sēklu ievārījums

Šis ievārījums būs piemērots tiem, kurus nesajūsmina saldie, cukurotie ievārījumi, kā arī tiem, kam ir slinkums vai nav vēlme karsēt burkas, aizvākot utt. Jāņem vērā tikai, ka tā uzglabāšana ledusskapī ir tikai 2 nedēļas, saldētavā – 2 mēneši. No receptē minētajām proporcijām sanāk 1 vidēja izmēra burciņa un vēl nedaudz, līdz ar to var sadalīt tā, lai sanāk gan ātrākai apēšanai, gan vēlākam. Neskatoties uz to, ka ievārījumā ir tikai pāris ēd.k. cukura sīrups, garša, manuprāt, ir pietiekami salda, un čia sēklas sniedz tam interesantu akcentu. Katrā ziņā ļoti labs variants, lai pamēģinātu ko jaunu, ne klasisko zemeņu džemu.

Zemeņu - čia sēklu ievārījums

Pagatavošanas laiks: ~1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu zemeņu – čia sēklu ievārījumu?
❁ 680 g zemenes
❁ 3 ēd.k. sīrups (es izmantoju dzidro cukura sīrupu, taču droši var izmantot arī kādu citu – piemēram, kļavu sīrupu)
❁ 2 – 4 ēd.k. čia sēklas

Kas jādara?
♨ Zemenes (var veselas, var pirms tam sagriezt – kā labāk patīk) un sīrups jāliek katliņā
♨ Ik pa laikam apmaisot, jāpavāra 5 – 10 minūtes
♨ Kad zemenes izdalījušas sulu, jāpavāra uz lēnas uguns ~ 5 min
♨ Jāpievieno 2 ēd.k. čia sēklas, 1 min jāpavāra
♨ Ievārījums 10 min jāpatur katliņā ar vāciņu
♨ Ja tas ir pietiekami biezs, jāpilda traukā
♨ Ja vēlaties biezāku, jāpievieno vēl 2 ēd.k. čia sēklas, jāpatur vēl 10 min
Ledusskapī to var uzglabāt 2 nedēļas, saldētavā – 2 mēnešus

Zemeņu - čia sēklu ievārījums

Labu apetīti! 

Iedvesmojoties no http://www.wellplated.com/

 

Leave a Reply

*