Zemeņu džems

Zemeņu ievārījumi, džemi un citi gardumi laikam man ziemas laikā liekas visvisgardākie, taču parasti ļoti veiksmīgi nokavēju zemeņu sezonu, neko nesavāru un ķeros klāt pie nākošajām ogām, lai arī tās nepalaistu garām, taču…ne šogad! Tāpat kā rabarberus, arī zemenes šovasar esmu apņēmusies izmantot pēc pilnas programmas. Pirmais ziemas krājumiem tapa šis pavisam vienkāršais zemeņu džems. Recepte tik ļoti vienkārša, ka pat domāju to šeit nerakstīt, taču tomēr ierakstīšu, lai pašai vismaz paliek kaut kur pierakstīta citiem gadiem, turklāt pirms vairākiem gadiem, kad man vispār nebija nekādas sajēgas par ievārījumiem, es būtu priecājusies par šādu recepti.

Zemeņu džems

Kas nepieciešams, lai pagatavotu zemeņu džemu?
❁ 1 kg zemenes
❁ ~600g cukurs (ja zemenes nav saldas, tad vairāk, līdz 1kg)

Kas jādara?
♨ Ogas jāpārlej ar 120 ml ūdens
♨ Ik pa laikam maisot, jāvāra ~ 5 min
♨ Iegūtais novārījums jāsablendē (pirms tam nedaudz atdzesējot, lai nebojātu blenderi ツ)
♨ Sablendētajai masai jāpieber cukurs un jāvāra, līdz džems nedaudz sabiezē (ieteicams uz nelielas liesmas, uz lielākas var sākt iet pāri)
♨ Karsts džems jāpilda izkarsētās burkās, jāatdzesē un jāuzglabā vēsumā

Zemeņu džems

Labu apetīti! ツ

Džema pagatavošanai izmantots lieliskais NutriBullet pārtikas smalcinātājs – blenderis.

Leave a Reply

*