Mafini ar ābolu biezeni

Kamēr jaunie āboli mūsmājās vēl nav ienākuši, jāmēģina atbrīvot ledusskapis no pērnā gada ābolu gardumiem. Pagājušajā gadā pirmo reizi spiedu ābolu sulu, pati sula jau sen kā vairs nav, taču palicis ir ābolu biezenis, ko pagatavoju sajaucot ābolu masu (to, kas rodas, kad tiek izspiesta sula) ar bišķiņu cukura un kanēļa. Ābolu biezenis ļoti labi iederas kūkās, kēksiņos, arī cepumos, tie sanāk mitri un ar izteiktu ābolu garšu, tieši tādi ir arī šie mafini, kuru sastāvā ir ābolu biezenis.

Mafini ar ābolu biezeni

Pagatavošanas laiks: 1/2 h
Cepšanas laiks: 20-25 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu mafinus ar ābolu biezeni?
❀ 255 g milti
❀ 100 g cukurs
❀ 2 tējk. cepamais pulveris
❀ 1 tējk. kanēlis
❀ šķipsniņa sāls
❀ 1 ola
❀ 115 g kausēts sviests
❀ 250 ml ābolu biezenis
❀ 1 tējk. vaniļas ekstrakts

Mafini ar ābolu biezeni

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 190°, jāsagatavo kēksiņu formas
♨ Bļodā jāiesijā un jāsamaisa visas sausās sastāvdaļas
♨ Citā bļodā jāsakuļ kopā visas slapjās sastāvdaļas
♨ Abu bļodu saturi jāsajauc kopā, viegli samaisot
♨ Sagatavotā mīkla jāliek kēksiņu formās, jācep ~20 min, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti

Mafini ar ābolu biezeni

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no https://momtomomnutrition.com/

Leave a Reply

*