Spaghetti ar tunci tomātu mērcē

Tie, kas regulāri apmeklē manu blogu, droši vien jau zina, cik ļoooooti man garšo pasta..un īpaši spaghetti. ♡ Šķiet, ka esmu to izmēģinājusi jau ar visu iespējamo. Lūk, vēl viena fiksā recepte. Šī ēdiena pagatavošana neaizņem daudz laika, nepieciešamas maz sastāvdaļas, taču tas sanāk sātīgs un gards, īsāk sakot, riktīgi labs ašo pusdienu vai vakariņu variants. Man labāk patīk izmantot to tunci, kas ir gabaliņos, nevis pavisam sasmalcināto, taču tas ir gaumes jautājums, šai receptei droši var izmantot arī sasmalcināto.

Spaghetti ar tunci tomātu mērcē

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks: ~1/2h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu spaghetti ar tunci un tomātu mērcē?
❀ 2  ķiploka daiviņas
❀ eļļa cepšanai
❀ 6 tomāti
❀ sāls (es izmantoju sīpolu sāli), pipari (es izmantoju piparu – garšaugu maisījumu)
spaghetti
❀ 300 g eļļā konservēts tuncis

Spaghetti ar tunci tomātu mērcē

Kas jādara?
♨ Tomāti pāris minūtes jāpatur karstā ūdenī, jānomizo un jāsagriež gabaliņos
♨ Sakarsētā eļļā jāapcep sasmalcināts ķiploks (es parasti to sarīvēju)
♨ Ķiplokam pannā jāpievieno tomāti, sāls, pipari, jāsautē ~15 min, līdz daļa šķidruma ir iztvaikojusi
Spaghetti jāliek verdošā ūdenī un jāvāra pēc norādījumiem uz paciņas
♨ Tomātu mērcē jāiejauc tuncis (lielāko daļu eļļas var noliet nost, tā nav nepieciešama) un jāsamaisa, nedaudz jāuzsilda
Spaghetti jānokāš un jāliek šķīvjos
♨ Jāpārlej ar tomātu un tunča mērci

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*