Upeņu plātsmaize

Man upenes parasti sanāk izmantot tik daudz, cik uzgrauzt svaigas ogas un dzert ievārījumtējas (vienmēr, kad šķiet, ka esmu saķērusi bacili, es dzeru upeņu ievārījumtēju un kumelīšu tēju, šī kombinācija (vai arī placebo efekts, ko tā sniedz) man vienmēr palīdz). Bet šogad nolēmu sasaldēt nedaudz arī ziemai un no vēl pāri palikušajām uzcept kūkas. Noteikti gatavotu arī ievārījumu, bet par to parasti parūpējas mana mīļā omīte. ツ Pirmā tapa šī pavisam vienkāršā un pavisam gardā upeņu plātsmaize, kuras saldā pamatnīte un drupačas labi mijās ar skābulītēm upenēm.

Upeņu plātsmaize

Pagatavošanas laiks: ~1h
Nepieciešamā panna: ~20 x 28cm (var, protams, izmantot mazāku, tad tikai mīklas daļa sanāks biezāka nekā bildēs redzamā)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu upeņu plātsmaizi?
❁ 240 g sviests
❁ 400 g cukurs
❁ 2 olu dzeltenumi
❁ 375 g milti
❁ 750 ml upenes
❁ šķipsniņa sāls
❁ 60 ml ūdens

Upeņu plātsmaize

Kas jādara?
♨ Sviests jāizkausē un nedaudz jāatdzesē
♨ Bļodā jāsajauc kopā sviests, 200 g cukurs, sāls un olu dzeltenumi
♨ Sajauktajai masai jāpievieno milti
♨ Pannā jāizklāj cepampapīrs, 3/4 – 4/5 no mīklas jāizklāj pannā, atlikusī mīkla jānoliek maliņā
♨ Panna ar mīklu jāliek saldētavā
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 160°
♨Upenes, ūdens un atlikušie 200g cukura jāliek katliņā, jāuzvāra, jāturpina vārīt uz vidējas liesmas ~ 8 min
♨ Saldētavā esošā mīkla jāizņem, jāliek sakarsētajā krāsnī un jācep ~ 20 min, pēc tam jāizņem no krāsns
♨ Krāsns temperatūra jāpalielina līdz 175°
♨ Upeņu novārījums jāizklāj uz izceptās mīklas kārtiņas, pa virsu kā drupačas jāpārber atlikusī mīkla
♨ Jāliek atpakaļ krāsnī un jāpacep vēl ~ 20 min
♨ Pirms griešanas jāļauj tai atdzist

Upeņu plātsmaize

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.hercupofjoy.com

Leave a Reply

*