Vegāniskā zemesriekstu sviesta kūka

Mana otrā vegāniskā kūka! Pagatavoju un sapratu, ka kūku ziņā pavisam noteikti varētu kļūt par vegāni, nu, negaršo itin nemaz sliktāk par tām, kuru sastāvā ir dzīvnieku izcelsmes produkti. Lai arī oriģinālreceptes nosaukumā ir iepīts iekšā Snickers, man šī kūka Snickers šokolādi neatgādina, es teiktu, ka kokosrieksts ir tas, kas šajā kūkā ir visizteiktāk jūtams. Pagaršoju un likās riktīgi labā, iedevu pagaršot vīram ar jautājumu par to, ko tā viņam atgādina (domājot, ka varbūt tikai es to Snickers nejūtu), viņš atbildēja, ka garšo pēc halvas, kas laikam ir arī iemesls, kādēļ man likās tik ļoti garšīga – pēdējā laikā halva man liekas viens no visu laiku labākajiem našķiem. ツ Pēc kāda laika šo pašu kūku ēdām lielākā kompānijā un secinājām, ka, ja iedomājas par Snickers, tad līdzību tomēr var nedaudz sajust, bet tā līdzība ir tieši ar saldējumu, ne pašu šokolādi. Katrā ziņā iesaku izmēģināt visiem, kam garšo kokosrieksti, zemesriekstu sviests un halva, ņammm. Kā kūkas plusus jāpiemin arī neilgais sagatavošanas laiks un tas, ka kūku var mierīgi pagatavot labu laiku pirms ciemiņu ierašanās, piemēram.

Vegāniskā zemesriekstu sviesta kūka

Pagatavošanas laiks: 20 min (+uz nakti jāatstāj saldētavā)
Nepieciešamā panna:
apaļā, ar 20 cm diametru

Vegāniskā zemesriekstu sviesta kūka

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vegānisko zemesriekstu sviesta kūku?
❁ 5 ēd.k. kakao
❁ ~22 dateles
❁ 250 ml rieksti pēc izvēles (es izmantoju mandeles un lazdu riekstus)
❁ 100 g kokosriekstu skaidiņas
❁ 3 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ šķipsniņa sāls
❁ 3 tējk. kokosriekstu eļļa
❁ 3 ēd.k. mandeļu sviests
❁ 190 g zemesriekstu sviests
❁ 2 bundžas kokosriekstu piens
❁ 2 ēd.k. sīrups (es izmantoju dzidro cukura sīrupu, taču var izmantot jebkuru citu)

Vegāniskā zemesriekstu sviesta kūka

Kas jādara?
♨ Virtuves kombainā jāsamaļ 250 ml rieksti, 12 dateles, 5 ēd.k. kakao, šķipsniņa sāls, 100 g kokosriekstu skaidiņas, 1 tējk. vaniļas ekstrakts (ja šķiet, ka masa ir par sausu un pārāk slikti turas kopā, jāpieliek vēl pāris dateles)
♨ Iegūtā masa jāizklāj ar cepampapīru izklātā veidnē (cepampapīrs nepieciešams, lai pēc tam kūku varētu smuki izņemt no pannas), jāliek saldētavā
♨ 10 dateles ~ 10 min jāpatur karstā ūdenī, pēc tam jānosusina
♨ Virtuves kombainā jāsablendē kopā izmērcētās dateles, 3 tējk. kokosriekstu eļļa, 2 tējk. vaniļas ekstrakts, 3 ēd.k. mandeļu sviests
♨ Panna jāizņem no saldētavas, iegūtā masa jāizklāj uz sagatavotās pamatnes, pēc tam jāliek atpakaļ saldētavā
♨ No kokosriekstu piena bundžām jāizņem cietā daļa (šķidrumu, kas paliek, nevajadzēs, to var izmantot, piemēram, kādam smūtijam)
♨ Virtuves kombainā jāsablendē kopā kokosriekstu piens, 190 g zemesriekstu sviests, 2 ēd.k. sīrups, 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts, šķipsniņa sāls
♨ Panna jāizņem no saldētavas, iegūtā masa jāizklāj sagatavotajā veidnē, jāliek atpakaļ saldētavā
♨ Kūkai jāļauj uz nakti nostāvēties saldētavā, pirms pasniegšanas tā 15 min jāpatur istabas temperatūrā
Dekorējot var pārliet ar kausētu tumšo šokolādi

Vegāniskā zemesriekstu sviesta kūka

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.sproutedroutes.com

 

Leave a Reply

*