Kanēļa – ābolu biezeņa cepumi

Turpinot tukšot ābola biezeņa krājumus, šoreiz izmēģināju pavisam vienkāršu un ļoti fiksu ābolu biezeņa – kanēļa cepumu recepti. Cepumi sanāk mīksti un saldi, ja tie netiks turēti noslēgtā traukā, tad viducis paliks mīksts, bet ārpuse apkraukšķināsies.

Kanēļa - ābolu biezeņa cepumi

Daudzums: ~23 cepumi
Cepšanas laiks: ~ 10 min
Pagatavošanas laiks: 15 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kanēļa – ābolu biezeņa cepumus?
❀ 115 g sviests
❀ 200 g brūnais cukurs
❀ 1 ola
❀ 220 g milti
❀ 1 1/2 tējk. cepamais pulveris
❀ 1/4 tējk. soda
❀ 3/4 tējk. kanēlis
❀ šķipsniņa sāls
❀ 255 g ābolu biezenis

Kanēļa - ābolu biezeņa cepumi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 200°, panna jāizklāj ar cepamo papīru
♨ Bļodiņā jāiesijā milti, cepamais pulveris, soda, kanēlis un sāls
♨ Citā traukā jāsakuļ kopā sviests, cukurs un ola
♨ Sviesta maisījumam jāpievieno nedaudz sausais maisījums pamīšus ar ābolu biezeni
♨ Ar ēdamkaroti jāveido mīklas piciņas, kuras jāliek uz sagatavotās pannas, jāņem vērā, ka cepumi kļūs lielāki
♨ Jācep 10-12 min, līdz cepumi ir kļuvuši viegli brūni

Kanēļa - ābolu biezeņa cepumi

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no https://anitalianinmykitchen.com/

Leave a Reply

*