Melleņu virtuļi

Līdz šim biju mēģinājusi pagatavot tikai eļļā vārītos virtuļus, kas, protams, sanāk gardi, bet regulāri ēst tādus diez vai ir tik veselīgi, tādēļ vēlējos pamēģināt arī ceptos virtuļus. Beidzot iegādājos tiem paredzēto pannu, līdz ar to varēju ķerties klāt izmēģināšanai. Šie virtuļi sanāk mīksti un saldi, un mellenes tajos lieliski sader ar saldi skābo citronu glazūru.

Melleņu virtuļi

Daudzums: 16 virtuļi
Cepšanas laiks: 10-15 min
Kopējais pagatavošanas laiks: ~ 1 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu melleņu virtuļus?
❀ 125 g milti
❀ 1 tējk. cepamais pulveris
❀ šķipsniņa sāls
❀ 80 ml piens
❀ 65 g cukurs
❀ 1 ola
❀ 30 g kausēts sviests
❀ 2 ēd.k. +3 ēd.k. citrona sula
❀ 1 tējk. citrona miza
❀ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
❀ 125 ml mellenes
❀ 120 g pūdercukurs

Melleņu virtuļi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, jāietauko formiņas
♨ Bļodā jāsajauc kopā milti, cepamais pulveris, sāls
♨ Citā traukā jāsakuļ kopā piens, cukurs, ola, sviests, 2 ēd.k. citrona sula, citrona miziņa, vaniļas ekstrakts
♨ Abi maisījumi jāsajauc kopā, jāiemaisa arī mellenes
♨ Mīkla jāliek formiņās, jāliek sakarsētajā krāsnī, jācep ~ 10 min (gatavība jāpārbauda ar koka irbulīti)
♨ Virtuļiem jāļauj 10 min atdzist formiņās, pēc tam jāatdzesē pavisam
♨ Garnējums jāpagatavo, sajaucot kopā pūdercukuru un apmēram  3 ēd.k. citrona sulu, līdz iegūta nepieciešamā konsistence
Iesaku garnēt neilgi pirms pasniegšanas/ēšanas, jo, kādu laiku pastāvot, garnējums sasūcas virtulī

Melleņu virtuļi

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.livewellbakeoften.com/ 

2 comments

  1. zane

    Ko varētu likt melleņu vietā? Mellenes negaršo ceptā veidā:)

    • Silva

      Es pamēģinātu ar brūklenēm, dzērvenēm, ja ir pieejamas, tad ar jāņogām, tādām mazajām odziņām.

Leave a Reply

*