Rīsi ar olu un dārzeņiem

Šis ir viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoju, kad vispār sāku aizrauties ar gatavošanu. Un, neskatoties uz to, ka pārsvarā visu pagatavoju 1x un, neņemot vērā to, cik gards ir sanācis, vairs negatavoju, šo esmu gatavojusi vēl un vēl, un vēl, un vēl, jo ir tiiik gardi. Rīsi ar olu un dārzeņiem tāpat vien jau ir labi, bet austeru mērce ir kā punktiņš uz “i” un piedod ļoti labu garšu šai kombinācijai!

Rīsi ar olu un dārzeņiem

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 h

Rīsi ar olu un dārzeņiem

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rīsus ar olu un dārzeņiem?
❁ 375 g parboiled rīsi
❁ 4 ēd.k austeru mērce
❁ 2 ēd.k sojas mērce
❁ 2 olas
❁ ~4 ēd.k eļļa
❁ 1 mazs rīvēts burkāns
❁ ~6 ēd.k saldēti zirnīši
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ sīpolloki

Rīsi ar olu un dārzeņiem

Kas jādara?
♨ Rīsi jāizvāra un jāatdzesē (atdzesēti tie nelips tik ļoti kopā un būs vieglāk gatavojami)
♨ Jāuzkarsē panna, jāielej 2 ēd.k eļļa
♨ Jāielej sakulta ola un nepārtraukti jāmaisa, līdz ola iegūst dzeltenīgu nokrāsu
♨ Jāpielej atlikušās 2 ēd.k eļļa
♨ Jāpievieno sasmalcināts ķiploks
♨ Jāpievieno rīsi, viss jāsamaisa
♨ Jāpievieno zirnīši, burkāns, lociņi, viss jāsamaisa
♨ Jāpievieno austeru mērce, sojas mērce, atkal viss kopā jāsamaisa
♨ Neilgu laiciņu viss kopā jāpakarsē
♨ Pasniedzot var pārbērt pāri vēl lociņus

Rīsi ar olu un dārzeņiem

Labu apetīti! ツ

 

Leave a Reply

*