Vegāniskās kanēļmaizītes

Akkkk, šī noteikti ir viena no pēdējā laikā labākajām receptēm, ko esmu atradusi. Jau kopš bērna kājas man no bulkām vismīļākās ir kanēļmaizītes un magoņmaizītes. Visgardākās tās, protams, bija vecmammas pagatavotas. Bet, gatavojot pašai, vienmēr likās, ka kaut kas trūkst, lai varētu teikt, ka ir pietiekami labas. Tad uz neilgu laiku Latvijā bija Cinnabon, pagaršoju arī tās, un nolēmu – viss, šitā recepte man ir jāatkož. Cinnabon no Latvijas pazuda, un apņemšanās par recepti arī kaut kur starp citiem darbiem pazuda. Taču, kad ieraudzīju šo ideju par vegāniskajām kanēļmaizītēm, nolēmu, ka nekāds “nu, vēlāk..kaut kad”, jātaisa tūlīt un tagad, jo nepieciešamie produkti pavisam vienkārši un viegli atrodami (man mājās vispār šie visi ir standartā, bez speciālas pirkšanas), un pagatavošana aizņem tikai 1h. Nu, nevar taču nepamēģināt, ne? Pamēģināju..un šķiet, ka pieņēmos svarā par pāris kg, haha..jo ir tiiiiiiik tiiiik labas, ka vienkārši nevar beigt ēst!

Vegāniskās kanēļmaizītes

Pagatavošanas laiks: 1h
Cepšanas laiks: 15 min
Daudzums: 12 maizītes

Vegāniskās kanēļmaizītes

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vegāniskās kanēļmaizītes?
❁ 4 1/2 tējk. sausais raugs
❁ 250 ml silts ūdens
❁ 75 g + 2 ēd.k. kausēta kokosriekstu eļļa
❁ 320 g milti
❁ 50 g + 1 tējk. cukurs
❁ 1 ēd.k. kanēlis
❁ 100 g brūnais cukurs
(!) Jāņem vērā, ka ne ūdens, ne eļļa nedrīkst būt karsti

Vegāniskās kanēļmaizītes

Kas jādara?
♨ Raugs jāsajauc kopā ar 1 tējk. cukuru un siltu ūdeni, jānoliek malā uz 10 min
♨ Pēc 10 min rauga maisījumam vajadzētu būt ar burbulīšiem, nedaudz savādākam pēc konsistences, kas nozīmē, ka raugs ir gatavs lietošanai
♨ Rauga maisījumam jāpievieno 255 g milti, atlikušie 50 g cukurs, 75 g kokosriekstu eļļa, viss kārtīgi jāsajauc
♨ Jāpievieno atlikušie 65 g milti
♨ Virsma, uz kuras kanēļmaizītes tiks veidotas, kārtīgi jāizkaisa ar miltiem
♨ Ja mīkla šķiet pārāk ķepīga, tā jāapviļā sagatavotās virsmas miltos, nedaudz jāpamīca
♨ No mīklas jāizrullē taisnstūris (virsmai jābūt izkaisītai ar miltiem, savādāk mīklu pēc tam būs grūti dabūt nost)
♨ Sagatavotais taisnstūris jāapziež ar 2 ēd.k. kausētu kokosriekstu eļļu, atstājot malas bez eļļas
♨ Pa virsu jāber ar kanēli sajaukts brūnais cukurs
♨ Taisnstūris jāsarullē, no mīklas izveidojot desu
♨ Iegūtā desa jāsagriež 12 vienādās daļās
♨ Iegūtie ripuļi jākārto ar cepampapīru izklātā pannā (var izmantot gan taisnstūra formu, gan apaļo formu, būs labi gan tā, gan tā)
♨ Kad ripulīši smuki salikti blakus viens otram (var atstāt nelielas atstarpes), panna uz 1/2 h jānovieto siltā vietā (es parasti iepriekš nedaudz pasildu krāsni salīdzinoši zemā temperatūrā, izslēdzu to, un tad tajā novietoju)
♨Krāsns jāsakarsē līdz 175°, jāliek tajā kanēļmaizītes, kas nu jau būs ievērojami uzrūgušas, jācep ~ 15 min
Ja ir vēlme pēc papildus cukura, gatavas, padzisušas kanēļmaizītes var pārliet ar pūdercukura-ūdens glazūru

Vegāniskās kanēļmaizītes

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.sprinkledwithjules.com

2 comments

  1. Anna

    Silva, sveika! Saki, lūdzu, vai kokosrieksta eļļu var aizvietot ar koksrieksta ūdeni ( http://www.vynoteka.lv/riri-kokosu-vanduo-250-ml-vanduo )? Vai nezudīs garša? Vai būs pieņēmama alternatīva? Ko teiksi?

    • Silva

      Domāju, ka nevar gan. Ja nav pieejama kokosriekstu eļļa, tad drīzāk tās vietā jāizvēlas kāda cita, neitrāla augu eļļa.

Leave a Reply

*