Vista apelsīnu mērcē

Bieži vien cilvēki domā, ka īsā laikā ir iespējams pagatavot tikai pavisam vienkāršus ēdienus, piemēram, uzvārīt makaronus un piecept klāt kādu desiņu. Taču patiesībā arī dažādu interesantāku ēdienu pagatavošana neaizņem nemaz tik daudz laika. Šī recepte tam ir lielisks piemērs, jo vistiņas pagatavošana aizņem vien pusstundu, turklāt tam paralēli var uzvārīt klāt piedevas, un voilà – gardas vakariņas gatavas.

Vista apelsīnu mērcē

Daudzums: 4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistu apelsīnu mērcē?
❁ 700 g vistas fileja
❁ 60 ml + 1 ēd.k. sojas mērce
❁ 60 ml + 1 ēd.k. kukurūzas ciete
❁ 2 ēd.k. ūdens
❁ 180 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
❁ 2 ēd.k. brūnais cukurs
❁ 2 tējk. rīsu etiķis
❁ 1 tējk. apelsīna miza
❁ 1 tējk. asā mērce (piemēram, sriracha)
❁ eļļa cepšanai
❁ sezama sēklas, sīpolloki – pēc izvēles

Vista apelsīnu mērcē

Kas jādara?
♨ Vistas fileja jāsagriež gabaliņos
♨ Jāsajauc kopā 60 ml kukurūzas ciete, 60 ml sojas mērce un ūdens
♨ Sagrieztā vistas fileja jāliek sojas mērces-kukurūzas cietes maisījumā, jāpamarinē 5 min
♨ Bļodiņā jāpagatavo apelsīnu mērce, sajaucot kopā apelsīnu sulu, cukuru, atlikušo kukurūzas cieti, atlikušo sojas mērci, rīsu etiķi, apelsīna mizu, aso mērcīti
♨ Pannā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek vistas gaļa, lieko šķidrumu notecinot
♨ Vista jāapcep, līdz tā ir gatava (~7 min)
♨ Vista jāpārlej ar iepriekš sagatavoto apelsīnu mērci, jāturpina cept, līdz mērce ir sabiezējusi
Pasniedzot var pārkaisīt ar sezama sēklām un sīpollokiem

Vista apelsīnu mērcē

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.thegunnysack.com

Leave a Reply

*