Ābolu virtuļi

Iepriekš jau minēju, ka šobrīd aktīvi tukšoju ābolu biezeņa krājumus. Jā, man tas ir tieši tik daudz, ka gardumus tikai gatavoju un gatavoju, bet šķiet, ka tās ābolu biezeņa burciņas pašas no sevis uzrodas vēl un vēl, haha. Bet sūdzēties noteikti nevaru, jo, meklējot, kā likt lietā šo gardumu, šķiet būšu izmēģinājusi jau dažnedažādus našķu veidus, tajā skaitā arī šos rudenīgos virtuļus. Pašus virtuļus pagatavot ir gaužām vienkārši un vienīgais, kam šajā receptē jāpievērš pastiprināta uzmanība – glazūra. Tai jābūt pabiezai, un to nevajadzētu uzjaukt par šķidru, jo tad tā ātri vien sasūksies virtulī (protams, garša nav sliktāka, bet pēc skata izskatās, ka virtuļi ir bez glazūras).

Ābolu virtuļi

Daudzums: ~ 30 virtuļi
Cepšanas laiks:
~13 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ābolu virtuļus?
❀ 1 ola
❀ 250 ml piens
❀ 125 ml ābolu biezenis
❀ 65 g baltais cukurs
❀ 1 tējk. vaniļas cukurs
❀ 250 g milti
❀ 2 tējk. cepamais pulveris
❀ 1 tējk. kanēlis
❀ šķipsniņa sāls
❀ pāris tējk. eļļa
Glazūrai: pūdercukurs + nedaudz kanēlis + nedaudz ūdens

Ābolu virtuļi

Kas jādara? 
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, jāsagatavo virtuļu panna – jāieeļļo formiņas (es izmantoju kokosriekstu eļļu)
♨ Bļodā viegli jāsakuļ ola, piens, ābolu biezenis, cukurs un vaniļas cukurs
♨ Iegūtajai masai jāpievieno milti, cepamais pulveris, kanēlis, sāls
♨ Viss rūpīgi jāizmaisa
♨ Sagatavotā mīkla jāliek virtuļu veidnē, veidne jāliek sakarsētajā krāsnī, jācep 13-15 min
♨ Virtuļiem jāļauj nedaudz atdzist veidnē, pēc tam tie jāizņem un jāatdzesē pavisam
♨ Glazūrai pūdercukurs jāsajauc ar šķipsniņu kanēļa, jāpievieno nedaudz (!) ūdens, šajā gadījumā jāatceras, ka vairāk ūdeni varēs pieliet vienmēr, tāpēc jāsāk ar pavisam, pavisam nelielu daudzumu, līdz iegūta nepieciešamā konsistence

Ābolu virtuļi

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.wearychef.com

Leave a Reply

*