Krēmīgā ķirbju biezzupa

Vienmēr, kā klāt ir rudens un ķirbju laiks, visi sāk meklēt perfektās ķirbja krēmzupas receptes. Lai arī pati zupa ir pavisam vienkārši pagatavojama, jāmāk pareizi notrāpīt ar tās konsistenci un garšu niansēm. Pēc šīs receptes zupa ir pavisam, pavisam vienkārši pagatavojama, nav nekādas rīvēšanas, apcepšanas vai tml., viss ir vienkārši un ātri, krēmīgumu tai piešķir saldais krējums, taču kā punktiņš uz “i” ir apkraukšķinātais bekons un grauzdiņi, kas jau ir ar garšvielām, līdz ar to spēj glābt pat tad, ja zupa gadījusies par maz pikanta, turklāt, izmantojot jau gatavus grauzdiņus, tiek aiztaupīts laiks, kas būtu nepieciešams grauzdiņu pagatavošanai.

Krēmīgā ķirbju biezzupa

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks:  1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ķirbju biezzupu?
❀ 1 l buljons
❀ ~1 kg ķirbis
❀ 1 sīpols
❀ 1 burkāns
❀ 3 kartupeļi
❀ 180 ml saldais krējums
❀ bekons
❀ zaļumi
❀ grauzdiņi (es izmantoju Finn Crisp trīsstūrīšus ar ķiploku un zaļumiem)
❀ garšvielas pēc izvēles (es parasti izmantoju ingveru, čili, muskatriekstu, maltus melnos piparus, labi iet klāt arī sasmalcinātas kadiķogas)

Krēmīgā ķirbju biezzupa

Kas jādara?
♨ Katlā jāliek kubiciņos sagriezti kartupeļi, burkāns, ķirbis, sīpols, jāpārlej viss ar buljonu
♨ Uz mērenas uguns javāra (ar vāku), līdz dārzeņi mīksti
♨ Bekons jāapcep
♨ Iegūtais novārījums nedaudz jāpadzesē, jāpievieno garšvielas un jasablenderē
♨ Jāiemaisa saldais krējums (atkārtoti sildīt nav nepieciešams)
♨ Zupa jālej šķīvjos, jāpārkaisa ar zaļumiem, jāliek tajā apceptās bekona šķēlītes un jāpārber grauzdiņi

Krēmīgā ķirbju biezzupa

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*