Pelmeņu sacepums

Ir tādas reizes, kad vienkārši sagribas pelmeņus. Varbūt ne tieši laika trūkuma dēļ, bet tieši garšas dēļ. Man pašai arī tā mēdz gadīties, taču garšīgus un ar pēc iespējas mazāk ne tik labām vielām bagātus pelmeņus nav nemaz tik vieglu atrast. Sen, sen atpakaļ, kad bija šāda reize, kad ļoti sagribas tieši pelmeņus, izdomāju, ka jāpamēģina tiem pievienot kaut kas jauns un nemēģināts, pārklāju tos ar krējumu, pārrīvēju pāri sieru, iešāvu mikrenē un voila – gatavs. Pagājuši ir daudz gadi kopš tās reizes, mikroviļņu krāsns mūsmājās sen jau vairs nav, taču par šo recepti atcerējos un izdomāju atkal pamēģināt. Padalīšos arī ar jums, noderēs kādā slinķīšu dienā vai kad vienkārši ļoti sagribēsies pelmeņus ar pakusuša siera kaudzīti, mmmm.

Pelmeņu sacepums

Pagatavošanas laiks: ~ 20 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu pelmeņu sacepumu?
❀ Pelmeņi (es izmantoju Viči traditional dumplings)
❀ ~ 4 ēd.k. krējums
❀ Holandes vai kāds cits labi kūstošs siers
❀ Dilles un/vai citi garšaugi pēc izvēles

Kas jādara?
♨ Pelmeņi jāapcep pannā, līdz tie kļūst zeltaini
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 190°
♨ Apceptie pelmeņi jāpārliek ietaukotā, cepeškrāsnī izmantojamā traukā
♨ Pelmeņiem pa virsu vienmērīgi jāpārklāj krējums
♨ Jāpārkaisa ar rīvētu sieru, jāpārkaisa ar garšaugiem
♨ Pelmeņi jānovieto krāsnī un jāpacep, līdz siers smuki izkusis (līdz 10 min)

Pelmeņu sacepums

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*