Šokolādes glazūrkēksiņi ar karameļu pildījumu

Šokolādīgi, mīksti, nedaudz mitri – tādi ir šie glazūrkēksiņi ar pavisam šokolādīgu garnējumu un saldi sāļu karameli. Pagatavošana ir pavisam vienkārša, taču jāņem vērā, ka garnējums atdziestot sabiezēs, tādēļ nevajag satraukties, ja sākumā tas šķiet par šķidru. Ja tas noturēts par ilgu un kļuvis pārāk ciets, to var vienkārši ūdens peldē nedaudz pakausēt.

Šokolādes glazūrkēksiņi ar karameļu pildījumu

Daudzums: 12 kēksiņi
Cepšanas laiks: ~18 min
Kopējais pagatavošanas laiks: ~ 1,5h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu šokolādes glazūrkēksiņus ar karameļu pildījumu?
Kēksiņiem 
❀ 40 g piena šokolāde
❀ 45 g tumšā šokolāde
❀ 45 g kakao pulveris
❀ 180 ml karsta kafija
❀ 100 g milti
❀ 150 g cukurs
❀ šķipsniņa sāls
❀ 1/2 tējk. soda
❀ 6 ēd.k. eļļa
❀ 2 olas
❀ 2 tējk. etiķis
❀ 1 tējk. vaniļas cukurs
Pildījumam
❀ karameļu mērce/krēms
Garnējumam
❀ 100 g piena šokolāde
❀ 130 g tumšā šokolāde
❀ 125 ml saldais krējums
❀ 2 ēd.k. ar kaudzīti pūdercukurs
❀ 2 ēd.k. cukurniedru sīrups
❀ 2 ēd.k. mīksts sviests

Šokolādes glazūrkēksiņi ar karameļu pildījumu

Kas jādara?
♨ Bļodiņā jāliek mazos gabaliņos sagriezta šokolāde (kēksiņiem paredzētais daudzums), kakao pulveris un karsta kafija, minūti jāpatur, pēc tam jāapmaisa, līdz masa kļūst viendabīga
♨ Iegūtā masa jāliek ledusskapī atdzist uz ~ 20 min
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°
♨ No ledusskapja jāizņem padzisusī šokolādes masa, tai jāpievieno eļļa, olas, etiķis, jāmaisa, līdz viss sajaucies
♨ Jāiemaisa sāls, soda
♨ Jāpievieno milti, cukurs, vaniļas cukurs
♨ Mīkla jāpilda mafinu formiņās (~ 3/4 no formiņas)
♨ Jāliek sakarsētajā krāsnī, jācep ~ 18 min, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti
♨ Gataviem kēksiņiem jāļauj 10 min padzist pannā, pēc tam tie jāizņem un jāatdzesē pavisam
♨ Garnējumam mazā katliņā jālej saldais krējums, cukurs un sīrups, jāuzkarsē, līdz masa ir pavisam karsta un cukurs izkusis
♨ Karstā saldā krējuma masa jāpārlej sasmalcinātai šokolādei, 2 min jāpatur
♨ Iegūtā masa jāsamaisa, līdz šokolāde izkususi
♨ Jāpievieno sviests, jāmaisa, līdz tas izkusis
♨ Jāļauj garnējumam atdzist ~ 30 min, ik pa laikam apmaisot, līdz iegūta dekorēšanai nepieciešamā konsistence
♨ Kad kēksiņi atdzisuši, tajos jāveido caurumi, kuros jāliek karamele
♨ Kēksiņi jādekorē ar garnējumu

Šokolādes glazūrkēksiņi ar karameļu pildījumu

Labu apetīti! ツ 

Iedvesmojoties no www.shemakesandbakes.com

2 comments

  1. Linda

    Sveika! Kādā režīmā Tu cep kēksiņus? Ar ventilāciju vai bez? Man vienmēr izdodas diezgan sausi..

    • Silva

      Cepu režīmā, kas silda no augšas un no apakšas, bet bez ventilācijas. Par sausu var gadīties arī tad, ja grādi pārāk augsti vai par ilgu pacepts. Tieši šie ir tiešām mitri, sausi varētu būt tikai pārcepot. ツ

Leave a Reply to Silva Cancel reply

*