Valriekstu – kafijas glazūrkēksiņi

Lai arī kafija šajos kēksiņos nav nemaz tik daudz, kafijas garša ir ļoti jūtama, īpaši krēmā, tādēļ šie kēksiņi īpaši labi varētu garšot kafijas garšas cienītājiem. Savukārt mēreni saldais, riekstiem pildītais kēksiņš ļoti labi sader ar kafijaino, saldo glazūru.

Valriekstu – kafijas glazūrkēksiņi


Daudzums:
 ~12 kēksiņi
Cepšanas laiks: 20 min
Kopējais pagatavošanas laiks: ~ 1,5 h

Valriekstu – kafijas glazūrkēksiņi

Kas nepieciešams, lai pagatavotu valriekstu – kafijas glazūrkēksiņus?
Kēksiņiem
❀ 175 g sviests
❀ 175 g brūnais cukurs
❀ 3 olas
❀ 175 g milti
❀ 1 tējk. cepamais pulveris
❀ 2 tējk. šķīstošā kafija
❀ 60 g valrieksti
Garnējumam
❀ 150 g sviests
❀ 350 g pūdercukurs
❀ 2 tējk. šķīstošā kafija
❀ 20 g valrieksti

Valriekstu – kafijas glazūrkēksiņi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 170°, jāsagatavo kēksiņu formiņas
♨ 2 tējk. kafija jāsajauc ar 2 ēd.k. karsta ūdens, jānoliek malā, lai atdziest
♨ Virtuves kombainā/mikserī jāsakuļ kopā sviests un brūnais cukurs
♨ Pa vienai jāpievieno olas
♨ Jāpievieno milti
♨ Jāpievieno atdzesētā kafija
♨ Jāiemaisa sasmalcināti valrieksti
♨ Mīkla jāliek sagatavotajās formiņās, jācep sakarsētajā krāsnī ~ 20 min
♨ Garnējumam tādās pašās proporcijās kā iepriekš jāsagatavo kafija, jānoliek atdzesēties
♨ Garnējumam paredzētais sviests pāris minūtes jāpakuļ, pa daļām jāpievieno pūdercukurs, jāpievieno atdzesētā kafija, vēl pāris minūtes jāpakuļ
♨ Atdzisuši kēksiņi jādekorē ar sagatavoto garnējumu, jāpārber ar sasmalcinātiem valriekstiem

Valriekstu – kafijas glazūrkēksiņi

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.janespatisserie.com

Leave a Reply

*