Virtuļi ar ķirbi

Iepriekš, kad mūsmājās uzradās ķirbis, bija aktīvi jāmeklē receptes, lai to liktu lietā kaut kur vēl bez jau ierastās biezzupas. Šogad mums ir viens mazs, aktīvs ķirbīšēdājs, tādēļ ķirbis pazūd nemanot, un galva vairs nav jālauza, taču kaut ko jaunu tomēr gribējās pagatavot arī šajā sezonā, tādēļ tapa šie gardie ķirbju virtuļi. Tie ir mīksti, pufīgi, un jo vairāk apviļāti kanēļcukurā, jo labāk, haha.

Virtuļi ar ķirbi

Daudzums: ~30 mazie virtulīši
Cepšanas laiks: 15 – 20 min
Sagatavošanas laiks: 5 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu virtuļus ar ķirbi?
❀ 120 ml eļļa
❀ 3 olas
❀ 1 gl cukurs
❀ 1 1/2 gl ķirbja biezenis
❀ šķipsniņa sāls, kanēlis, ingvers, muskatrieksts
❀ 1 1/2 tējk. cepamais puveris
❀ 1 3/4 gl milti
❀ kanēlis, cukurs – pārkaisīšanai

Virtuļi ar ķirbi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°
♨ Bļodā jāsakuļ olas, eļļa, cukurs, ķirbja biezenis, garšvielas un cepamais pulveris
♨ Iegūtajā masā lēni jāiemaisa milti
♨ Mīkla jālej virtuļu veidnē (es cepu silikona veidnē, to ietaukot nepieciešams tikai pirmajā cepšanas reizē, pēc tam vairs to var nedarīt, jo mīklā ir gana daudz eļļa)
♨ Jācep sakarsētajā krāsnī 15-20 min, līdz virtulīši kļuvuši zeltaini
♨ Kad gatavi, tie 5 min vēl jāpatur veidnē (izņemti no krāsns)
♨ Trauciņā jāsajauc pāris karotes cukurs ar šķipsniņu kanēļa, iegūtajā kanēļcukurā jāapviļā vēl nedaudz silti virtuļi

Virtuļi ar ķirbi

Labu apetīti! ツ 

Iedvesmojoties no www.kingarthurflour.com

Leave a Reply

*